Reker & fetaost i tomatsaus ♫♪


Mange smaker i en liten form !
Perfekt som forrett eller smårett når du har lyst på ett godt lite smaksrik måltid.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • Bladpersille
  • 1 boks tomat, kan gjerne bruke den med basilikum og oregano
  • 0,5 dl vann
  • 200 g reker, renset
  • 100 g fetaost
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell rekene
  2. Finhakk sjalottløk og fres den i olje, til den er gylden.
  3. Tilsett presset hvitløk, tomater og 2 ss hakket bladpersille, kun bladene.
  4. La det småkoke i 30 minutter, rør om av og til.
  5. Hvis den blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Forvarm stekeovn til 250 grader.
  8. Fordel blandingen i 4 porsjonsformer.
  9. Bland 1/4 av rekene i tomatsausen og legg på noen biter fetaost i hver porsjonsform.
  10. Gratineres i stekeovn, sett på grillelementet, på 250 grader, i ca. 5 minutter.
  11. Pass på så ikke osten blir brent.
  12. Dryss over hakket bladpersille ved servering.
  13. Serveres med godt brød.
Tomatsaus, fetaost og reker !
Til denne retten passer det med en god tørr musserende vin


Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2011

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:
Lukt: Aroma med fint preg av sitrus, eple og røde bær, innslag av mineraler og kjeks.
Smak: Fint utviklet og frisk, preg av røde bær, mineraler og kjeks.
Passer til:
Land/distrikt: Frankrike, Burgund, Øvrige
Årgang: 2011
Råstoff: Pinot Noir 100%
Farge: Middels dyp strågul.

15 oktober er FETAOSTENS DAG !
15 oktober 2007 ble det innført en EU-beslutning, som ga Hellas eksklusive rettigheter til navnet Feta og besluttet at det må inneholde minst 70% sauemelk og resten geitmelk.
Fontanta stiftet 15 oktober 2008 fetaostens dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF