}); Edels Mat & Vin: Kjøttgrateng av lam med grønnsaker ! Google+

fredag 27. september 2019

Kjøttgrateng av lam med grønnsaker !


Det er nydelige farger i fjellet nå og frisk skarp luft 🍂
De fleste dyrene har blitt hentet ned fra fjellbeite, men her på Heggesetra er det fremdeles igjen noen sauer, lam og en flokk med geiter. Ligger bilder nederst i innlegget, hvis noen er interessert !

Lammekjøtt og gode grønnsaker fra Middelhavet passer perfekt sammen !
Nå på høsten er det masse godt lammekjøtt i butikkene, blant annet kjøttdeig av lam.
Enkel, billig og god middag, som er rask å tilberede.

Her trenger du kun en stekepanne og en ildfast form, så den passer perfekt på hytta eller i campingvogna !

Server retten med ris, pasta eller godt brød.
Går du på lavkarbo kan jeg anbefale lavkarbo rundstykker, oppskrift her eller blomkålris, som du finner oppskrift på her !

Spis & Nyt 🍃🍅


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ts provence krydder
  • Salt
  • Pepper
  • 1/4 rødløk
  • 1/2 squash
  • 2 store tomater
  • Revet ost, jeg brukte cheddar og mozzarella
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeig av lam i en stekepanne i godt smør eller olje.
  2. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure og provence krydder. La det koke i ca. 5 minutter.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Hell blandingen over i en smurt ildfast form.
  5. Skjær rødløk, squash og tomater i skiver.
  6. Legg grønnsakene på toppen av kjøttblandingen.
  7. Krydre godt med salt og pepper.
  8. Dryss over ost og litt ekstra provence krydder.
  9. Stekes ved 225 grader i 25 minutter.
  10. Jeg serverte retten med en krydret ris.

Cune Crianza 2016
Fint utviklet, balansert preg av modne røde bær, urter og fat.
Smak: Ren og fruktig, balansert preg av modne røde bær, urter og fat.
Lukt: Aroma med fint preg av røde bær og urter, innslag av fat.
Produsent: CVNE
Land, distrikt: Spania, Rioja
Råstoff: Garnacha 10%, Tempranillo (Tinto del Pais) 80%, Mazuelo 10%

Ingredienser !
Stek kjøttblandingen !
Grønnsaker !
Dryss over ost !
Klar til servering !
Sau og lam på fjellbeite !

Hytta omfanget av høstfarger 🍁🍂
Så takk for nå, da !
Så er tiden atter inne
Siste rest av sommeren ruster hen
Først til fjells, som alltid før
Dal og vidde, tinde og lier,
glødende, rødmende.
Siden nakent.
Nysnæ nå
i himmelranden.
Sno fra is og evig bre
feier langsmed lyng og tuer.
Vemod ? Ja, kan hende det.
Større, likevel en takk
for et år som sakte heller,
alt det gav og ikke gav.

La så løvet bare suse
vekk med vind og tid som flyr:
Fargene blir med i minnet
Takk for årets eventyr !!
En flokk med fjellgeiter går fremdeles på beite 🍂🐐
Elgjegerne er på plass 🍂
Oppskriften finner du også i HA-Bloggen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar