Crispy Duck i AirFryer ♫ Supersprø andelår i luftfrityrkoker ♫


Crispy Duck blir opprinnelig laget med helstekt and eller andeconfit.
Andeconfit er andelår som er kokt i andefett i mange timer -og etterstekes i stekeovn.

Oppskrift på Crispy Duck, laget av andeconfit og varmet opp i stekeovn finner du ⇾ her.
Hvis du skal servere Crispy Duck til mange, på kort tid bruker du en trykkoker, oppskrift ⇾ her.

Dette er en enkel utgave av Crispy Duck med rå andelår tilberedt i airfryer.
Rå andelår er halvparten så dyrt -eller dobbelt så billig i forhold til kokt andeconfit, så dette kan gjerne kalles for en fattigmanns-utgave. Tar selvsagt litt lengre tid, men resultatet blir like bra !!

Andelår trenger nesten to timer i stekeovn, men i en AirFryer friteres de på underkant av en time.
Fordelen med å bruke AirFryer er at skinnet blir skikkelig sprøtt !

Airfryer er en luftfriterer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner.



Crispy Duck serveres med kinesiske pannekaker, Jianbing ♫♪
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i butikker, som har ett godt utvalg i asiatiske produkter.


Får du igjen rester kan du dagen derpå lage en smakfull og god restepanne a'la pyttipanne, oppskrift ⇾ her.


Du trenger ca. 1,5 andelår og 6 stk kinesiske pannekaker per person

💕 Andelår
  • Andelår
  • Havsalt
  • Pepper
  • Raps eller solsikkeolje
💕 Tilbehør
  • Kinesiske pannekaker
  • Peking Duck saus eller hoisinsaus
  • Vårløk
  • Agurk
  • Gulrøtter
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Gni andelårene godt inn med olje, salt og pepper.
  2. Hell litt vann i bunnen av AirFryeren, da blir det ikke så mye stekeos -og den blir enklere å rengjøre.
  3. Legg andelårene, med skinnet ned i kurven/risten. 
  4. Friter andelårene på 180°C i 20 minutter. Snu andelårene, så de ligger med skinnsiden opp og friter videre i 30 minutter. Stek dem lenger hvis nødvendig. Steker du mange kan det lønne seg og fritere dem i flere omganger.
  5. Mens andelårene steker skjærer du opp vårløk, agurk og gulrøtter i tynne staver.
  6. Når andelårene er møre tar du dem ut av maskinen -og river kjøttet i fra hverandre.
  7. Damp pannekakene eller varm dem opp fra fryst tilstand i mikrobølgeovn på 750W i 30-60 sekunder.
  8. Smør Peking Duck saus eller hoisinsaus utover på en varm pannekake, legg på strimlet andelår og grønnsaker. Jeg bruker også masse koriander !
  9. Rull sammen og spis & Nyt ♫♪
  10. Gjenta punkt 8 og 9 til du er stappmett og vel så det....
Pensle med olje og krydre med salt og pepper !
Legg andelårene i risten ! Med, skinnet ned ikke opp, jeg forandret mening 😀
Ferdig fritert !
Crispy Duck !
Del grønnsaker i staver !
Varm opp kinesiske pannekaker !
Spis & Nyt !
Kinesiske pannekaker og Peking Duck Sauce !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF