Crispy Duck i AirFryer ♫ Supersprø andelår i luftfrityrkoker ♫


Crispy Duck blir opprinnelig laget med helstekt and eller andeconfit.
Andeconfit er andelår som er kokt i andefett i mange timer -og etterstekes i stekeovn.

Oppskrift på Crispy Duck, laget av andeconfit og varmet opp i stekeovn finner du her.
Hvis du skal servere Crispy Duck til mange, på kort tid bruker du en trykkoker, oppskrift her.

Dette er en enkel utgave av Crispy Duck med rå andelår tilberedt i airfryer.
Rå andelår er halvparten så dyrt -eller dobbelt så billig i forhold til kokt andeconfit, så dette kan gjerne kalles for en fattigmanns-utgave. Tar selvsagt litt lengre tid, men resultatet blir like bra !!

Andelår trenger nesten to timer i stekeovn, men i en AirFryer friteres de på underkant av en time.
Fordelen med å bruke AirFryer er at skinnet blir skikkelig sprøtt !

Airfryer er en luftfriterer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner.


Crispy Duck serveres med kinesiske pannekaker, Jianbing ♫♪
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i butikker, som har ett godt utvalg i asiatiske produkter.

Får du igjen rester kan du dagen derpå lage en smakfull og god restepanne a'la pyttipanne, oppskrift her.


Du trenger ca. 1,5 andelår og 6 stk kinesiske pannekaker per person 
💕 Andelår
  • Andelår
  • Havsalt
  • Pepper
  • Raps eller solsikkeolje
💕 Tilbehør
  • Kinesiske pannekaker
  • Peking Duck saus eller hoisinsaus
  • Vårløk
  • Agurk
  • Gulrøtter
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Gni andelårene godt inn med olje, salt og pepper.
  2. Hell litt vann i bunnen av AirFryeren, da blir det ikke så mye stekeos -og den blir enklere å rengjøre.
  3. Legg andelårene, med skinnet ned i kurven/risten. 
  4. Friter andelårene på 180°C i 20 minutter. Snu andelårene, så de ligger med skinnsiden opp og friter videre i 30 minutter. Stek dem lenger hvis nødvendig. Steker du mange kan det lønne seg og fritere dem i flere omganger.
  5. Mens andelårene steker skjærer du opp vårløk, agurk og gulrøtter i tynne staver.
  6. Når andelårene er møre tar du dem ut av maskinen -og river kjøttet i fra hverandre.
  7. Damp pannekakene eller varm dem opp fra fryst tilstand i mikrobølgeovn på 750W i 30-60 sekunder.
  8. Smør Peking Duck saus eller hoisinsaus utover på en varm pannekake, legg på strimlet andelår og grønnsaker. Jeg bruker også masse koriander !
  9. Rull sammen og spis & Nyt ♫♪
  10. Gjenta punkt 8 og 9 til du er stappmett og vel så det....
Pensle med olje og krydre med salt og pepper !
Legg andelårene i risten ! Med, skinnet ned ikke opp, jeg forandret mening 😀
Ferdig fritert !
Crispy Duck !
Del grønnsaker i staver !
Varm opp kinesiske pannekaker !
Spis & Nyt !
Kinesiske pannekaker og Peking Duck Sauce !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF