Crispy Duck blir opprinnelig laget med helstekt and eller andeconfit.
Andeconfit er andelår som er kokt i andefett i mange timer -og etterstekes i stekeovn.
Oppskrift på Crispy Duck, laget av andeconfit og varmet opp i stekeovn finner du ⇾ her.
Hvis du skal servere Crispy Duck til mange, på kort tid bruker du en trykkoker, oppskrift ⇾ her.
Dette er en enkel utgave av Crispy Duck med rå andelår tilberedt i airfryer.
Rå andelår er halvparten så dyrt -eller dobbelt så billig i forhold til kokt andeconfit, så dette kan gjerne kalles for en fattigmanns-utgave. Tar selvsagt litt lengre tid, men resultatet blir like bra !!
Andelår trenger nesten to timer i stekeovn, men i en AirFryer friteres de på underkant av en time.
Fordelen med å bruke AirFryer er at skinnet blir skikkelig sprøtt !
Airfryer er en luftfriterer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner.
Crispy Duck serveres med kinesiske pannekaker, Jianbing ♫♪
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i butikker, som har ett godt utvalg i asiatiske produkter.
Får du igjen rester kan du dagen derpå lage en smakfull og god restepanne a'la pyttipanne, oppskrift ⇾ her.
Du trenger ca. 1,5 andelår og 6 stk kinesiske pannekaker per person
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i butikker, som har ett godt utvalg i asiatiske produkter.
Får du igjen rester kan du dagen derpå lage en smakfull og god restepanne a'la pyttipanne, oppskrift ⇾ her.
Du trenger ca. 1,5 andelår og 6 stk kinesiske pannekaker per person
💕 Andelår
- Andelår
- Havsalt
- Pepper
- Raps eller solsikkeolje
💕 Tilbehør
Sånn gjør du:- Kinesiske pannekaker
- Peking Duck saus eller hoisinsaus
- Vårløk
- Agurk
- Gulrøtter
- Koriander
- Gni andelårene godt inn med olje, salt og pepper.
- Hell litt vann i bunnen av AirFryeren, da blir det ikke så mye stekeos -og den blir enklere å rengjøre.
- Legg andelårene, med skinnet ned i kurven/risten.
- Friter andelårene på 180°C i 20 minutter. Snu andelårene, så de ligger med skinnsiden opp og friter videre i 30 minutter. Stek dem lenger hvis nødvendig. Steker du mange kan det lønne seg og fritere dem i flere omganger.
- Mens andelårene steker skjærer du opp vårløk, agurk og gulrøtter i tynne staver.
- Når andelårene er møre tar du dem ut av maskinen -og river kjøttet i fra hverandre.
- Damp pannekakene eller varm dem opp fra fryst tilstand i mikrobølgeovn på 750W i 30-60 sekunder.
- Smør Peking Duck saus eller hoisinsaus utover på en varm pannekake, legg på strimlet andelår og grønnsaker. Jeg bruker også masse koriander !
- Rull sammen og spis & Nyt ♫♪
- Gjenta punkt 8 og 9 til du er stappmett og vel så det....
Kinesiske pannekaker og Peking Duck Sauce ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar