Herlig, smakfull og rask kyllingrett med gode krydder og hvitløk 🌿
Jeg brukte overlår, den øverste og mest kjøttfulle delen av kyllinglåret.
Brun kyllingen direkte i trykkokeren så du får med deg alle smakene, som danner seg i kjelen.
Det gir en fantastisk smak på sausen.
Det gir en fantastisk smak på sausen.
Mens kylling koser seg i trykkokeren, koker du ris og lager en enkel grønn salat !
Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 8-12 stk overlår av kylling
- Røkt paprika
- Tørket oregano
- Salt
- Pepper
- Olivenolje
- 2,5 dl kyllingkraft
- 1 ss finhakket hvitløk
- 1,5 ss maizena mel + litt vann
- Frisk persille
Sånn gjør du:
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca. 8 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
- Tilsett olje.
- Krydre kyllinglårene på begge sider med paprika, oregano, salt og pepper.
- Brun kyllinglår raskt i olje. Stek 4 stk om gangen -og legg den stekte kyllingen til side.
- Trykk STOPP.
- Tilsett kyllingkraft, jeg brukte vann og ett beger kyllingfond og hvitløk i trykkokeren.
- Legg i risten, som følger med kjelen.
- Legg kyllingen på risten.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Velg funksjonen POULTRY og still den inn på 15 minutter. Først varmes den opp, det tar ca. 8 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- Når kyllingen er kokt slipper du forsiktig ut gjenværende damp ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Ta opp kyllingen og legg den til side.
- Sett trykkokeren på BROWN/Sauté. Trykk på START knappen.
- Rør ut maizena i litt vann.
- Visp melblandingen inn i sausen og la det koke litt til det tykner.
- Hell sausen over kyllingen.
- Server kyllinglårene med kokt ris og gjerne en grønn salat.
Krydre kyllingen godt på begge sider ♫♪ |
Brun kyllingen raskt i olje ♫♪ |
Tilsett kyllingkraft og hvitløk ♫♪ |
Legg i risten ♫♪ |
Legg kyllingen på risten ♫♪ |
Sett trykkventilen til stengt for damp ♫♪ |
POULTRY, 15 minutter, START ♫♪ |
Når den varmes opp vil det komme ut damp av lufteventilen ♫♪ |
Prøvde denne oppskriften i dag, den er virkelig å anbefale 👍 Tusen takk for maten 😋
SvarSlettTakk for gode ord ! Hyggelig at den falt i smak !
SlettDenne var veldig god og lett å lage. Kyllingen ble perfekt
SvarSlettSå herlig at du likte den ! Jeg synes at den er knallgod ! Det er ikke ofte jeg tar vare på rester av saus, men denne 'skyller' jeg ikke ned i vasken :-)
Slett