Denne retten passer perfekt, sammen med en god salat hvis du ønsker en god middag uten mange karbohydrater.
Den smaker også veldig godt sammen med ris, poteter eller pasta !
- 140 g bacon
- 2 fedd hvitløk
- 600 g kjøttdeig
- 1 gul løk
- 3 ts worcestersaus
- 3 ts grov sennep
- 3 ss tomatpuré
- 4 egg
- 1 dl kremfløte
- Salt
- Pepper
- Revet ost
- Kipp baconet i biter og stek det i en stekepanne. Tilsett løken og stek videre til løken er gyllen. Legg det til side.
- Stek karbonadedeig og hvitløk raskt i stekepannen med smør eller olje.
- Legg tilbake baconet og løken.
- Tilsett worcestersaus og sennep. Bland alt godt sammen og krydre med salt og pepper.
- Legg det over i en ildfast form.
- Rør sammen egg, tomatpuré, fløte, salt og pepper.
- Hell over eggeblandingen og dryss over revet ost.
- Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek gratengen på nest nederste rille i 40 minutter. (I vanlig stekeovn varmer du opp stekeovnen til 200 grader og steker den i ca. 30 minutter)
- Server gratengen med en god salat.
Jeg stekte kjøttgratengen i kombidamp.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft,
noe som gir ett saftig og godt resultat på gratengen.
noe som gir ett saftig og godt resultat på gratengen.
Ingredienser |
Bacon og løk |
Kjøttdeig og hvitløk |
Bland alt godt sammen ! |
Bland sammen eggeblandingen |
Hell eggeblandingen over kjøttet og dryss over ost |
Stekes i stekeovn, med eller uten kombidamp |
Lagde denne i dag, den falt i smak! Kjempegodt, takk for oppskrift. :)
SvarSlettSå hyggelig å høre, takk for tilbakemelding :)
Slett