Blomkålris er en fin erstatning, for vanlig ris
når man prøver å spise mindre raske karbohydrater, som blant annen finnes i ris og pasta.
Du kan gjerne tilsette andre grønnsaker i blomkålrisen, som spinat, løk og paprika.
Bruk grønnsaker, som passer til proteinene du skal servere den til -om det er kjøtt, fisk eller vegetar-rett.
Blomkålris til ovnsbakt laks med asparges !
Jeg stekte laksen i en stekeovn med dampfunksjon.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, perfekt til fisk !
Blomkålris til ovnsbakt laks med asparges !
Jeg stekte laksen i en stekeovn med dampfunksjon.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, perfekt til fisk !
Smakfullt, sunt og enkelt ✿ Den ultimate hverdagsmiddag !
- 1 stor blomkål
- 3 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 chili
- Koriander
- 1 sitron
- Salt
- Pepper
- 4 x 150 g laks
- Soyasaus
- Sesamfrø
- Asparges
- Smeltet smør
Blomkålris
- Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir kornete og ligner på ris.
- Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
- Legg i blomkålen.
- Tilsett presset/revet hvitløk og finhakket chili, og skvis over saften av en 1/2 sitron.
- Fres blomkålrisen til den blir varm, under omrøring.
- Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
- Legg laks i ildfast form, hell over soyasaus og dryss over sesamfrø
- Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen.
- Kombidamp laksen i ca. 10 minutter.
I vanlig stekeovn steker du laksen på 200°C i 12-15 minutter.
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen.
Server retten med smeltet smør tilsatt soyasaus og sitronsaft 🍋
Ingredienser ✿ |
Blomkål ✿ |
Steker blomkålris ✿ |
Smak til smeltet smør med soyasaus og sitron ✿ |
Spis & Nyt ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar