♥
Vannbakkels er franske, luftige, lette og sprø bakverk.
I Frankrike kalles de profiteroles når de fylles med vaniljekrem eller vispet krem og drysses med melis eller dekkes med sjokolade.
Edel gjør ting hun ikke kan !
De er ikke vanskelige å lage, men problemet er å finne riktig steketid !
Stekes dem i for kort tid faller de i sammen, lærte jeg i dag.
Jeg stekte de første i 28 minutter, men de fleste falt sammen -og var rå !
Heldigvis hadde jeg fordelt dem på to stekeplater. Neste brett stekte jeg i 45 minutter.
Tiden vil selvsagt variere etter størrelsen -og det kan være store variasjoner på stekeovner.
Prøvestek en eller to først -er mitt beste råd !
IKKE åpne ovnsdøren under steketiden !
♥
Jeg fyller dem med bringebærkrem 😘
Raskt og enkelt uten heving !Ett godt alternativ til vanlige fastelavensboller !
Vannbakkels inneholder ikke sukker, så de kan serveres til diabetikere, men bruk da sukkerfritt syltetøy !
De bør serveres med en gang etter de er fylt med krem, hvis ikke blir de myke !Herlig, luftige og sprø ♥
Du trenger til 16 stk store vannbakkels
- 5 dl vann
- 1/2 ts salt
- 250 g smør
- 250 g hvetemel
- 6 egg
Sånn gjør du:
- Legg bakepapir på to stk stekebrett.
- Sett stekeovnen på 200˚C.
- Kok opp vann, det skal koke skikkelig.
- Tilsett salt og smør og smelt i det kokende vannet. Sett på lokk, så ikke vannet fordamper.
- Ta kjelen av komfyrplaten.
- Hell alt hvetemelet i vannet på engang, under stadig omrøring. Rør godt til det blir en jevn klump og deigen slipper kjelen.
- Ha deigen over i en bolle. La den avkjøles i 10 minutter.
- Rør inn eggene ett av gangen. Tilsett ikke neste egg før det første er rørt helt inn. Bruk en håndmikser.
- Ha deigen i en sprøytepose eller bruk to skjeer. Jeg prøvde med sprøytepose, men kakesprøyten min var altfor liten, så det ga jeg opp.
- Stek dem midt i stekeovnen på 200˚C i 40-45 minutter. Lager du dem mindre trenger de kortere steketid.
- Ikke åpne ovnen under stekingen, da faller de sammen.
- Når vannbakkelsene er ferdig stekt så kan du la dem stå litt i stekeovn med åpen dør noen minutter før de tas ut.
- Avkjøl kakene på rist.
- La de bli helt avkjølt før du forsiktig deler dem på midten og fyller dem med hva du måtte ønske. De bør serveres med en gang -etter de er fylt, hvis ikke blir de myke.
- Dryss gjerne over litt melis.
Bringebærkrem
- 3 dl kremfløte
- ca. 2 dl tykt bringebærsyltetøy
Visp kremfløten til krem og bland inn ønsket mengde bringebærsyltetøy
|
Oppskriften fant du også i HA-BLOGGEN før den ble nedlagt ! |
|
Mål opp vann, smør og mel ♥ |
|
Sett på lokk når smøret smeltes ♥ |
|
Melblanding ♥ |
|
Visp inn ett og ett egg ♥ |
|
Legg røren i en sprøytepose -eller legg røren på bakepapiret med to skjeer ♥ |
|
Klare til steking ! Pene er dem ikke men.... ♥ |
|
De var så store og fine i ovnen, men så falt dem sammen.... Stekte dem i 28 minutter ! |
|
Etter 20 minutter ♥ Krysser fingrene ♥ |
|
Etter 42 minutter ♥ |
|
Avkjøles på rist ♥ |
|
Visper krem ♥ |
|
Del dem i to ♥ |
|
Legg på krem ♥ |
|
Klar til servering ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar