Ferdig dampet poteter på 8+8 minutter
Potetene sprekker ikke, de blir ikke vasne og beholder mer av smaken -og vitaminene.
Nyhøstede poteter inneholder mer vitamin C enn poteter som er lagret. De inneholder også en god del B-vitaminer, kalium, jern og fiber og en del spormetaller. Vitaminene sitter rett under skallet på potetene, så spis gjerne skallet også. Ved koking i vann vil en stor del av vitaminene trekkes ut i kokevannet.
Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.
De forskjellige funksjonen på Crock-Pot Express er bare forhåndsprogrammerte tider,
som kan endres på, samt lavt eller høyt trykk.
De forskjellige funksjonen på Crock-Pot Express er bare forhåndsprogrammerte tider,
som kan endres på, samt lavt eller høyt trykk.
STEAM = 10 minutter og innstilling HIGH PRESSURE.
Tiden kan endres til alt fra 3 til 60 minutter.
Sånn gjør du:
Du trenger:
- Nypoteter
- 3-4 dl vann
- Damprist
- (Frisk dill)
- Hell 3-4 dl vann i bunnen av innerkjelen.
- Legg i en damprist. Det følger med en rist når man kjøper maskinen også, men det er enklere å få opp potetene når man bruker en damprist med håndtak.
- Legg potetene på risten og legg på litt dill, hvis du liker det.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Trykk på knappen STEAM, sett den på 8 minutter. Tiden varieres etter størrelsen på potetene, de jeg dampet i dag var ganske små.
- Først varmes den opp, HEAT, for å bygge opp trykket - det tar ca. 8 minutter.
- Slipp forsiktig luften ut av trykkventilen når tiden er ute. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Klar til servering !
Nypoteter |
Lukk dampventilen ! |
Slipp ut dampen,.... |
Klare til servering ! |
Dampet poteter, med fiskekake, nykål og hvit saus ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar