Dampet nypoteter i trykkoker !


Ferdig dampet poteter på 8+8 minutter 
Potetene sprekker ikke, de blir ikke vasne og beholder mer av smaken -og vitaminene.

Nyhøstede poteter inneholder mer vitamin C enn poteter som er lagret. De inneholder også en god del B-vitaminer, kalium, jern og fiber og en del spormetaller. Vitaminene sitter rett under skallet på potetene, så spis gjerne skallet også. Ved koking i vann vil en stor del av vitaminene trekkes ut i kokevannet.

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.

De forskjellige funksjonen på Crock-Pot Express er bare forhåndsprogrammerte tider,
som kan endres på, samt lavt eller høyt trykk.

STEAM = 10 minutter og innstilling HIGH PRESSURE.
Tiden kan endres til alt fra 3 til 60 minutter.


Du trenger:
  • Nypoteter
  • 3-4 dl vann
  • Damprist 
  • (Frisk dill)
Sånn gjør du:
  1. Hell 3-4 dl vann i bunnen av innerkjelen.
  2. Legg i en damprist. Det følger med en rist når man kjøper maskinen også, men det er enklere å få opp potetene når man bruker en damprist med håndtak.
  3. Legg potetene på risten og legg på litt dill, hvis du liker det.
  4. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  5. Trykk på knappen STEAM, sett den på 8 minutter. Tiden varieres etter størrelsen på potetene, de jeg dampet i dag var ganske små.
  6. Først varmes den opp, HEAT, for å bygge opp trykket - det tar ca. 8 minutter.
  7. Slipp forsiktig luften ut av trykkventilen når tiden er ute. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  8. Klar til servering !
Nypoteter 
Lukk dampventilen !
Slipp ut dampen,....
Klare til servering !
Dampet poteter, med fiskekake, nykål og hvit saus !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar