Det beste er å bruke rå kongekrabbe, hvis du får tak i det.
De fleste utsalgsteder selger kokt kongekrabbe, de har som regel også vært fryst. På Innlandets beste fiskebutikk hadde de heller ikke igjen mye rå kongekrabbe, kun korte bein -og de vil ikke jeg ha, jeg vil ha store med skulderen på.
Bruker du kokt kongekrabbe må du være mer forsiktig med varmebehandlingen,
så kjøttet ikke blir tørt.
Kongekrabbe smaker herlig godt, minner om en blanding av hummer og reker 😋
Du kan gjerne spise den naturell, men den er god med litt spicy krydder også !
Du trenger:
- 1 stk kongekrabbeklør per person
- Kryddersmør *
- Brød/Loff
- Sitron
- Majones
Slik gjør du:
- Tin kongekrabben, hvis den fremdeles er fryst. Det beste er å tine den i kjøleskapet.
- Lag kryddersmøret.
- Klipp eller knekk kongekrabbeklørene i leddene. Hvis du klarer å knekke dem, istedet for å bruke saks følger ofte brusken med.
- Klipp opp klørne på langs på begge sider. Trekk av brusken som ligger langs hver side av fileten, hvis du ikke fikk dem med når du delte opp klørne.
- Pass på å rense ut kjøttet i 'skulderen', der er det masse godt krabbekjøtt. Kjøttet fra skulderen kan du dele opp å legge i skallene du får til overs.
- Legg dem med skallet ned i en grillform og legg på ett godt lag med kryddersmør. Dette kan gjøres i god tid før servering. Ta kongekrabben ut av kjøleskapet 30 minutter før grilling.
- Del sitroner i to og grill dem sammen med kongekrabben, det gir en søtlig smak på sitronsaften.
- Legg formen på når grillen er rykende varm. Grill dem med lokket på i ca. 5 minutter, hvis de er kokt. Bruker du rå kongekrabbe griller du dem i 10-15 minutter.
- Server med godt brød, sitron og majones.
Lag gjerne majonesen selv, oppskrift her.
Kryddersmør a'la Edel
- 200 g ekte meierismør
- 1 stk, hakket rød chili
- 1 stk, hakket sjalottløk
- 1 ts cajennepepper
- 1 ts cumin
- 1 ts pepper, grovmalt
- 2 ts havsalt
- Frisk basilikum
Sånn gjør du:
- Ta smøret ut av kjøleskapet en times tid før du skal lage kryddersmøret.
- Tilbered kryddersmøret ved og finhakke sjalottløk, chili og basilikum, smake til med krydder og blande alt godt sammen. Ikke prøv stavmikseren, snakker av erfaring. En gaffel og håndmakt er det som skal til.
Restene av kryddersmøret kan fryses eller oppbevares noen dager i kjøleskapet.
Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps. Kongekrabben er rødlig i skallet og kan bli opptil 10 kg tung. Det er kun klørne som spist på kongekrabben, ikke selve kroppen.
|
Nom Nom 💚 |
Hei. Jeg er så heldig å få rå frossen kongekrabbe. I mitt forsøk på å tilberede har jeg:
SvarSlettTint den og så hatt den i oppkok vann m/sitron. Latt den syde i 10-12 min og så avkjølt.
Kjøttet løsner ikke så lett og «fliser» seg opp.
Videre har jeg forsøkt å gjøre ovenstående, og så avkjøle i us/vann noen minutter. Samme resultat.
Hva om jeg tar frossen rett it fra fryseren, rett opp i fosskokeende vann? Hvor lenge? Avkjøle?
Målet er å få slike flotte biff-stykker til å ha på god loff.
Har du noen råd og erfaringer?
Hilsen Kirsten
Jeg har aldri kokt dem, så noe gode råd om koking av kongekrabbe har jeg ikke. Men, jeg har lest at kjøttet i tint kongekrabbe er vanskelig å løsne -og at det kan lønne seg og halvtine dem og ta ut kjøttet imens det fremdeles er litt frossent. Klipp dem opp med en saks på langs. Ta ut kjøttet og legg kjøttet tilbake i beinet. Legg dem i en ovnspanne, med skallet ned og legg på godt med smør, gjerne kryddersmør. Stekes ved 200 grader i 10 minutter.
Slett