Skalldyr passer veldig godt til pasta 🍝
Her har jeg brukt Linguine. Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia.
Den er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.
Bruk gjerne noen ekstra kroner på en god pasta, hvis du ikke lager den selv da.
I Hamar har vi en importør av Italienske godbiter, den pastaen de selger er helt fantastisk.
Gode råvarer og langsom tørking ved lav temperatur i opptil 70 timer.
- Konsistens og smak som fersk pasta. Absorberer sausen godt. Kort koketid.
- Konsistens og smak som fersk pasta. Absorberer sausen godt. Kort koketid.
Ung og slank, preg av sitrus, eple og litt krydder, svakt mineralbitter ettersmak.
Du trenger til 3 porsjoner:
- 1 kg blåskjell
- 200 g linguine eller spaghetti
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili
- Persille
- Rapsolje
- 2 dl hvitvin
- 100 g små tomater
- Salt
- Pepper
- Basilikum
- Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell og de som ikke lukker seg.
- Hakk løk, hvitløk, persille og chili -og la det surre noen minutter med litt olje i en stor kjele.
- Tilsett hvitvin og la det koke opp før du forsiktig legger i blåskjellene.
- Sett på lokk og damp blåskjellene i 5-8 minutter til de åpner seg. Rist litt på kjelen underveis. Ikke tøm ut kraften.
- Ta ut innmaten i blåskjellene. Spar igjen noen hele til pynt.
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Den jeg brukte skulle bare koke i 3 minutter. Sil vannet godt av pastaen.
- Del tomatene i to og legg dem i blåskjellkraften. Kok opp og smak til kraften med salt og pepper.
- Legg nykokt pasta i kjelen med kraften og kok opp så alt blir varmt før du tilsetter blåskjell og hakket basilikum. Bland det forsiktig sammen.
- Server retten i en serveringsbolle -eller legg den rett på tallerkener.
- Spis & Nyt ♫♫♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar