Créme Brûlée er silkemyk og har en herlig knasende karamellisert topping💕
Crème Brûlée er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Desserten er veldig enkel å lage og bør stekes dagen før servering.
Jeg bytter ut sukker med tagatesse eller finesse bakesukker, som du får kjøpt i helsekost butikker.
Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose.
Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍
Tagatesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Nå, er det dessverre ikke mulig å få tak i tagatesse, da produsenten mangler tagatose,
som de bruker i produksjonen.
Det har kommet ett nytt bakesukker, Finesse !
Du kan bruke Finesse som erstatning for Tagatesse i denne oppskriften !
som de bruker i produksjonen.
Det har kommet ett nytt bakesukker, Finesse !
Du kan bruke Finesse som erstatning for Tagatesse i denne oppskriften !
Inneholder totalt 2797 kcal, 21,3 g karbo / 466 kcal, 3,55 g karbo per porsjon.
- 6 dl kremfløte
- 70 gram tagatesse / finesse bakesukker
- 1 vaniljestang
- 3 eggeplommer
- 2 hele egg
- + 6 ts/12g Sukrin gold til karamell på toppen
Sånn gjør du:
- Ha fløte og tagatesse i en kjele.
- Skrap frøene av vaniljestangen.Tilsett frøene og vaniljestangen i fløteblandingen.
- Kok opp blandingen og avkjøl den. Ta ut vaniljestangen.
- Pisk sammen eggeplommer og hele egg og rør godt inn den avkjølte fløteblandingen.
- Sil fløteblandingen.
- Fordel blandingen i 6 små ildfaste former.
- Kok opp vann, da er det kjekt med en vannkoker. Sett formene i en ovnspanne og hell vann i pannen. Vannet skal stå 1/3 opp på formene,
- Stek formene i vannbad, på 150°C i ca. 40 minutter. De skal være 'faste' på toppen, de skal være litt 'dissende' i konsistensen.
- Avkjøl dem og sett dem i kjøleskapet.
- Det tar 4 timer før de har 'satt' seg. De kan med fordel stå natten over.
Servering:
Ta de ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før de skal serveres, så de ikke er iskalde.
Dryss over tagatesse og smelt 'sukkeret' med en Crème Brûlée-brenner rett før servering.
Ta de ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før de skal serveres, så de ikke er iskalde.
Dryss over tagatesse og smelt 'sukkeret' med en Crème Brûlée-brenner rett før servering.
Ingredienser ! |
Topping med sukrin gold ! |
6 stk ved bruk av tagatesse ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar