Jeg spurte min bedre halvdel om -hva han hadde lyst på til middag.
Da fikk jeg til svar 'svinefilet og tyttebær' 😊
Da må han få det, ikke noe fishsauce, ketjap manis eller curry paste i dag 🌿
Enkel, smaksrik og kraftig middag.
Svinefilet er ganske magert, blomkål og poteter er sunt, men alt blir så mye bedre med fløte og ost !
Potetene stekte jeg i AirFryer, da blir de så luftige og gode -og veldig praktisk når stekeovnen var fylt med svinefilet og blomkål. Du kan steke poteter nederst i ovnen samtidig med svinefilet og blomkål hvis du ikke har AirFryer.
Oppskriften er til fire porsjoner, ikke personer, mannen min spiser gjerne to !
- 800 g indrefilet av svin
- Salt
- Pepper
- Smør
- Rapsolje
- Båtpoteter
- Soppsaus *
- Blomkålgrateng *
- Persille
- Tyttebærsyltetøy
Indrefilet av svin
- Renskjær svinefilet fri for hinner og fett.
- Gni den inn med salt og pepper.
- Brun fileten raskt på alle sider i en panne med en blanding av smør og olje. Olje fordi den tåler høy varme og smør for smakens skyld.
- Legg den ovnspanne eller ildfast form og hell over fettet fra stekepannen.
- Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
- Stek på 125 °C til termometeret viser 70°C, det tar 30-40 minutter.
- La fileten hvile under aluminiumsfolie, mens du steker blomkålgratengen.
- 250 g sopp, jeg brukte aromasopp
- 3 dl fløte
- 2 dl vann
- 1 beger kjøttfond
- 1 ts grov sennep
- 1 ss Mrs Chengs soppsoya, eller annen god soyasaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær soppen i skiver og stek den i en stekepanne med litt smør.
- Legg den stekte soppen over i en kjele.
- Tilsett sennep, fløte, vann og kjøttfond.
- La det koke til kraften har redusert seg til halve mengden.
- Smak til med salt og pepper.
- Sausen kan lages i god tid og varmes opp igjen før servering.
Blomkålgrateng
- 1 stk stort blomkålhode
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 300 g revet ost
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
- Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Sil godt av vannet.
- Riv osten, hvis du ikke bruker ferdig revet.
- Smelt smør i en kjele og visp inn hvetemel.
- Spe med melk, litt og litt omgangen. La sausen småkoke noen minutter.
- Tilsett 200 g ost og rør til sausen er glatt.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg kokt blomkål i en ildfast form.
- Hell sausen over og dryss over resten av osten.
- Ta ut svinefileten, når den er ferdig stekt og sett opp stekeovnen til 250 °C.
- Gratiner blomkålgratengen i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er gyllen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar