Etter en tur i fantastisk vær i fjellheimen er det praktisk med en enkel og smakfull pastarett til middag, som er klar til servering på under 30 minutter !
All'arrabbiata er en italiensk saus, som har en god krydret smak av chili.
"Rabiat" betyr sint - ordet "arrabbiata" betyr at en person er sint/har dårlig humør, navnet er
inspirert av den pikante sterke smaken av chili.
Sausen blir som regel servert til pasta penne.
Tilsett mørt, medium stekt biffkjøtt -og parmesan så får du en perfekt pastarett 🍅
I glasset 🍷 Cune Crianza 2016
I glasset 🍷 Cune Crianza 2016
Til 3 porsjoner trenger du :
- 400 g ytrefilet av storfe
- Stekesmør
- 150 g pasta / 4 dl
- 1 gul løk
- 400 g hakket hermetiske tomater
- 1-2 chili, etter smak og behag..
- Salt
- Pepper
- Frisk basilikum
- Parmesan
Sånn gjør du:
- Skjær biffen i strimler og stek den på sterk varme i to omganger. Krydre med salt og pepper.
- Hakk løken og surr den i stekesmør på middels varme til den blir gylden.
- Finhakk chili og tilsett den i løken, sammen med tomatene.
- La sausen koke i 10 minutter.
- Mot slutten av koketiden tilsettes frisk basilikum. Smak til sausen med salt.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Sil av vannet og legg pastaen over i tomatsausen, la det koke og blande seg godt sammen, så du får tomatsausen godt rundt i alle kroker og kriker av pastaen.
- Bland inn biff i strimler og la alt bli skikkelig varmt.
- Dryss over revet parmesan ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar