Ingenting er så godt som sprøstekt fjellørret !
Kanskje du har vært på pilking og fått noen fine småfisk i løpet av vinteren.
Denne ørreten har vokst seg stor og fin i Storsjøen i Rendalen.
Kanskje du har vært på pilking og fått noen fine småfisk i løpet av vinteren.
Denne ørreten har vokst seg stor og fin i Storsjøen i Rendalen.
Nypoteter og nykål, riktig nok er ingen av dem født og oppvokst i Norge, men det kan man ikke forvente når vi holder til langt her oppe i nord, er urolig godt sammen med en akkurat passe stor fjellørret, en enkel urtedressing og salt soyasmør.
Du trenger til 4 porsjoner:
✅ Dressing
✅ Soyasmør
✅ Fjellørret
- Kokte eller dampet nypoteter.
- 1 stor nykål
- 4-6 stk fjellørret
- Hvetemel
- Olje / smør
- 300 g lettrømme
- 1 pakke gresk dressing mix
- Salt
- Pepper
Soyasmør:
- 1-2 stk sjalottløk
- 200 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco, 10-20 dråper
- Sitron
Sånn gjør du:
✅ Poteter
✅ Poteter
Kok poteter i lettsaltet vann eller damp potetene, som jeg har gjort i denne oppskriften 👉 her.
✅ Dressing
Rør godt sammen lettdrømme og gresk dressing mix og sett blandingen i kjøleskapet, mens du lager resten av middagen.
✅ Soyasmør
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus.
- Smak til med noen dråper Tabasco og skvis over litt sitronsaft.
- Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet og halen.Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
- Vend ørretene i hvetemel og krydre godt med salt og pepper.
- Stek den på begge skinnsidene i en varm stekepanne med litt olje og smør til den slipper beinet, ca. 5 minutter på hver side, men det avhenger selvfølgelig av tykkelsen på fisken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar