Etter en lang tur på Ottestadstien er apetitten på topp.
Frisk luft gjør underverker for kropp og sjel.
Da er det fristende med noe godt og enkelt !
Kjøttspyd av svinenakke, marinert med rosmarin og hvitløk fra Annis Pølsemakeri -er bare så godt 😋
Rosmarin og hvitløk marinade
- En neve frisk hakket rosmarin
- 5 fedd presset hvitløk
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 0,5 dl olje
Bland alt godt sammen og mariner kjøttet i marinaden, gjerne natten over.
Jeg la grillspydene på grillen -og serverte dem med herlig dampet nykål og hinsides godt soyasmør 😋
Min bedre halvdel fikk fløtegratinerte poteter, som tilbehør.
Hvis du ønsker en lavkarbo utgave med grateng kan jeg anbefale knutekålgrateng, oppskrift her.
Du trenger:
- Kjøttspyd av marinert svinenakke
- Fløtegratinerte poteter eller knutekålgrateng
- Nykål
- Soyasmør *
Sånn gjør du:
- Lag først fløtegratinerte poteter, oppskrift her eller knutekålgrateng, oppskrift her.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal tilberedes.
- Lag soyasmøret.
- Spydene grilles på direkte varme, til de er godt brunet på alle sider.
- Etterstekes på indirekte varme noen minutter.
- Kok nykål mens kjøttet ligger på indirekte varme.
Nykål
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
Soyasmør
- 2 stk sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco, 10-20 dråper
- Sitron
Sånn gjør du:
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus.
- Smak til med noen dråper Tabasco og skvis over litt sitronsaft.
Marinert svinenakke på grillspyd ! |
SOYASMØR ! |
Kjøttspyd ! |
Griller kjøttspyd ! |
Fløtegratinerte poteter ! |
Elsker våren 💚 |
Tur på Ottestadstien 💚 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar