Har du en god mandolin går forberedelsene som en lek -og stekeovnen gjør resten av jobben.
Spis den som en vegetarrett eller server den, som tilbehør til fisk eller kjøtt
Jeg serverte gratengen, som tilbehør til gode lammepølser med fetaost & oliven fra Annis Pølsemakeri.
Fantastisk god middag med smak av middelhavet 😋
Til 4 porsjoner
Løk og tomatsaus 🍅Jeg serverte gratengen, som tilbehør til gode lammepølser med fetaost & oliven fra Annis Pølsemakeri.
Fantastisk god middag med smak av middelhavet 😋
Til 4 porsjoner
- 1 ss olje
- 1 løk, i tynne skiver
- 1 fedd hvitløk, presset
- 2 store tomater, i biter
- 0,5 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Poteter
- 400 g poteter, i tynne skiver
- 1 dl vann
- 1/2 knust grønnsaksbuljongterning
- 2 ss persille, hakket
- 1/2 ts timian, tørket
Sånn gjør du:
- Skjær potetene i tynne skiver -og la de ligge en stund i kaldt vann.
- Varm olje i en kjele og surr løk og hvitløk til de er myke.
- Tilsett tomater la retten surre på svak varme i 10 minutter -eller til tomatene er knust.
- Tilsett sukker og smak til med salt og pepper.
- Hell av vannet på potetene og tørk godt av dem på ett rent kjøkkenhåndkle.
- Tilsett potene i kjelen og bland alt forsiktig sammen.
- Pensle en ildfast form med smør eller formfett og legg potetblandingen i formen.
- Rør ut grønnsaksbuljong i vann og hell den over i formen.
- Dryss over persille og timian og bak retten i ovn på 200°C i 1,5 time, til buljongen nesten er kokt inn. Legg over bakepapir hvis retten begynner å bli for mørk i løpet av steketiden.
Flatbygda - Stange kommune / Mjøsa / Innlandet 💚 |
🍅 Steg for steg bilder 👇
Ingredienser ! |
Poteter og løk |
Surr løken i olje |
Poteter |
Løk og tomat |
Blandingen er klar |
Klar til steking |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar