Butterdeig er det alltid kjekt å ha i fryseren !
Den kan brukes til både 👉 salt og 👉 søtt !
Nå er det høysesong for epler og da passer det godt med en søt og god eplekake eller pai 🍏🍎
Epler inneholder litt sukker, men er like vel sunt da de ikke har stor påvirkning på blodsukkeret. Epler har naturlig søtning, tagatose, som man også lager tagatesse bakesukker av 🍎🍍
Nå er Tagatesse bakesukker blitt erstattet med Finesse bakesukker.
Finesse fungerer helt greit i denne paien.
Da er vel kanskje verre med hvetemelet som er i butterdeigen, men men... det er godt da !
Du trenger til 6 porsjoner:
- 6 plater butterdeig
- 1 kg epler
- 1/2 dl vann
- 100 g tagatesse bakesukker
- 1/2 ts malt muskat
- 1/2 ts malt ingefær
- 1 ts malt kanel
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 200°C
- Kjevle sammen 3 plater butterdeig og legg deigen i en paiform.
- Prikk deigen med en gaffel og stek paibunnen på midterste rille i 20 minutter.
- Skrell eplene og del dem i biter. Legg dem i en kjele og hell over litt vann.
- La eplene surre på svak varme i 20-30 minutter. Bruk en potetmoser til å knuse dem godt sammen hvis du ikke vil ha biter av eple i syltetøyet. Smak og behag...
- Tilsett tagatesse under omrøring og kok videre i 5 -10 minutter,
- Smak til med muskat, ingefær og kanel.
- Legg syltetøyet på paibunnen.
- Kjevle ut de resterende 3 butterdeigplatene og legg deigen over syltetøyet.
- Prikk lokket med en gaffel.
- Stek paien videre på 200°C i 15-20 minutter.
- Den er best varm eller lunken 😋
Server kaken med god vaniljeis, uten tilsatt sukker eller krem !!
✻ღϠ₡ღ✻
(¯`✻´¯) Lev - Spis - Nyt ღღ
`*.¸.*✻ღϠ₡ღ¸.✻´´¯`✻.¸¸.Ƹ̴Ӂ̴Ʒ..
(¯`✻´¯) Lev - Spis - Nyt ღღ
`*.¸.*✻ღϠ₡ღ¸.✻´´¯`✻.¸¸.Ƹ̴Ӂ̴Ʒ..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar