Her har jeg laget en smartkarbo pastagrateng med penne proteinpasta.
Monster proteinpasta er et lavkarbo-alternativ til vanlig pasta.
Den er mye hardere i konsistensen enn vanlig pasta, veldig al'dente kan man si.....
Den fungerer den helt greit i gratenger, men du spiser ikke denne kun med ketchup altså 🍝🍅
Den inneholder 14,2 g karbo per 100 g.
Den er mer smartkarbo enn lavkarbo, så den er nok ikke innenfor hos alle, men til sammenligning inneholder penne fullkorn fra Sopps 65 g karbo per 100 g.
Ostesausen er tyknet med johannesbrødkjernemel 🌿
Det er laget av frøene som sitter inni fruktbelgene fra johannesbrødtreet, som dyrkes i landene rundt Middelhavet. Johannesbrødkjernemel, passer godt i glutenfri matlaging -og i lavkarbo kosthold.
Retten kan selvfølgelig lages med vanlig pasta og tyknes med maizena, hvis man ikke ønsker lavkarbo utgaven.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir skikkelig bra !
Spinat er en supergrønnsak 🌿
Den har en spesiell smak, noen liker den, mens andre hater den !
Spinaten er full av kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium, samt en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.
Syv grunner til å spise spinat hver dag (ref. KK)
- Spinat er flott for hukommelsen din.
- Spinat støtter synet ditt.
- Spinat hjelper musklene dine.
- Spinat bekjemper osteoporose.
- Spinat forbedrer forbrenningen din.
- Spinat forhindrer aterosklerose.
- Å spise spinat hver dag forhindrer betennelse.
Herlig god og smaksrik pastagrateng med spinat !
Spis den som en vegetarrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.Du trenger til 4-6 porsjoner:
4 porsjoner som egen rett, 6 porsjoner som tilbehør.
Inneholder per porsjon ved 4 porsjoner : 630kcal, 14 g karbo
Inneholder per porsjon ved 6 porsjoner : 420kcal, 9 g karbo
- 1 stk liten løk
- 1 ss smør
- 400 g spinat
- 200 g revet ost
- Salt
- Pepper
- 200 g pasta penne
- 2 ts johannesbrødkjernemel
- 3 dl lettmelk
- 2 dl fløte
- 1 stk eggeplomme
- 100 g revet ost
- 1 ts salt
- ¼ ts pepper
Sånn gjør du:
- Kok pasta og sil godt av vannet.
- Hakk løk og stek løken gyllen i en stekepanne med litt smør.
- Tilsett spinat og stek videre til den er gjennomvarm. Jeg brukte frossen, men man kan selvfølgelig bruke frisk spinat.
- Bland inn ost og smak til med salt og pepper.
- Fordel pasta i en smurt form og legg over spinatblandingen.
- Rør johannesbrødkjernemel (kan eventuelt erstattes med med 2 ss maizena) ut i 1 dl av melken -og la det svelle noen minutter til den tykner.
- Kok opp resten av melken og fløte. Rør inn melblandingen og la det koke til det tykner.
- Ta sausen av varmen og rør inn eggeplomme og revet ost.
- Krydre med salt og pepper.
- Fordel sausen over formen.
- Stekes på 225°C i ca. 20 minutter eller på kombidamp 180°C i 30 minutter.
Pasta, spinat og saus |
Klar til 'montering' |
Klar til steking |
Ref. Lifesum |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar