Opprinnelsen til Halloween-feiringen finner vi blant irske og britiske innvandrere til USA på midten av 1800-tallet. Opphavet til feiringen er en keltisk høsttakkefest som ble feiret 31. oktober. Da trodde man de døde kom tilbake til jorden, og de tente bål for å skremme bort heksene og de onde åndene, som også herjet fritt denne kvelden.
Det var først på 1990-tallet det for alvor ble etablert feiringer med skumle kostymer og dekorasjoner her i landet. Plutselig sto det skumle gresskar utenfor husene både her og der, til glede for noen -og sorg for andre.
I dag har Isabell og mommo prøvd seg på gresskar 😋
Vi skar av toppen og tegnet på ansikt med en sprittusj.
Gravde ut innholdet og tok det over i en bolle. Bruk gjerne to boller, en til frø og 'tråder' -og en til fruktkjøttet.
Skar ut øyne, nese og munn med en kniv.
Av gresskarkjøttet lagde vi Isabells favorittkake - MUFFINS 💚
Du trenger til 16 store muffins
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 3,5 dl hvetemel
- 1,5 dl rapsolje
- 300 g most fruktkjøtt av gresskar
Sånn gjør du:
- Rens gresskaret, fjern frø, hinner og skallet -og skjær fruktkjøttet i biter. Kjør det med en stavmikser til fin pure.
- Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
- Rør inn oljen.
- Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
- Bland gresskar godt inn i røren.
- Fordel deigen i muffinsformer. Vi brukte store muffinsformer.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Glasur
- 200 g kremost naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 50 g smør i terninger
- 6 dl melis
- Konditorfarge
- Smågodt
Sånn gjør du:
- Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør.
- Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping.
- Tilsett konditorfarge.
Gresskarfrø
De kan vaskes og tørkes før de stekes på stekeplate med bakepapir i ovnen på ca. 150 grader i 35 minutter, eller til de har blitt sprø. De kan også stekes i stekepanne på middels høy varme i 10-15 minutter. De kan krydres med hva du måtte ønske av salt eller annen krydder.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar