Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er i tidspunktet januar til slutten av mars.
Loins er ryggstykkene på fisken. Selve indrefileten 💚
Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast, kraftig og saftig 💛
Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
✿⊱ Soyasmør
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Smaksrik, nydelig, men veldig mektig middag med utrolig god smakssammensetning !
Oppskriften er laget etter inspirasjon av middagstips fra sanglerken Trøan ♫♫Retten har svært lavt innhold av karbohydrater.
- 800 g skreiloins uten skinn og bein -eller vanlig torskefilet
- Salt
- Pepper
- Selleri & blomkålpuré *
- Soyasmør med granateple *
Sånn gjør du:
- Del skreiloins i serveringsstykker og legg dem i en ovnspanne.
- Krydre godt med salt og pepper.
- Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
- Stekes i ca. 12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskefileten.
- 1 stk sellerirot
- 1-2 stk blomkål
- 1 dl kremfløte
- 3 ss meierismør
- 1/2 ts malt muskatnøtt
- Salt
- Pepper, gjerne hvit pepper hvis du har det
Sånn gjør du:
- Skrell og del sellerirot i ganske små biter og del blomkål i buketter.
- Kok blomkål og sellerirot til de er møre, 7-10 minutter.
- Sil av vannet og kjør den glatt med en stavmikser.
- Tilsett fløte og smør, til passende kremet, silkemyk konsistens.
- Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
- Hold den varm på svak varme frem til servering.
- 200 g ekte smør
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 2 ts revet frisk ingefær
- 8 ss soyasaus
- Granateple
- Persille
Sånn gjør du:
Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare.
- Brun smøret "nøttebrunt", men pass godt på så det ikke blir brent.
- Avkjøl smøret litt før du tilsetter sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær.
- Varm opp uten å koke og tilsett soyasaus.
- Tilsett granateple og persille rett før servering.
Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare.
Det er bare nyper og valnøtter som inneholder mer.
Granateple inneholder 7,8 g kabro per 100 g, men det er en forholdsvis liten mengde per porsjon i retten.
Granateple |
Selleri & blomkålpuré -og soyasmør med granateple |
Skreiloins |
Skreiloins |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar