Mac'n cheese blir servert, som egen rett eller som tilbehør til stekt kjøtt, kylling eller fisk.
I denne utgaven bruker jeg kylling i gratengen🌽
Jeg bruker bakepapir i formen så den blir lettere og rengjøre.
Min gassovn har kun undervarme, da kan det være smart og sette en tom langpanne nederst i ovnen. Bruk en ost med gode smelteegenskaper, hvis du steker gratengen i gassovn med undervarme.
Skikkelig, digg og god kosemat 🌿
Skal retten serveres til barn kan bør den kanskje tilberedes uten chili ! Til 3 porsjoner trenger du:
- 2 dl makaroni
- 2 stk kyllingfilet
- Stekesmør
- 1 stk chili
- 3 ss mais
- 1,5 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 200 g revet mozzarella
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Forvarm ovnen til 225ºC
- Skjær kyllingfilet i strimler og brun kyllingkjøttet raskt i stekepannen.
- Kok makaroni i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
- Sil av vannet, skyll med kaldt vann og sett den til side.
- Lag sausen.
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
- Spe med melk under omrøring, litt og litt om gangen og la sausen koke i ca. 5 minutter.
- Tilsett 100 g revet ost og bland alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.
- Smør en ildfast form eller dekk formen med bakepapir.
- Bland sammen kokt makaroni, stekt kylling, mais og chili i den ildfaste formen.
- Hell over sausen og bland den godt inn.
- Dryss over resten av osten.
- Stekes ved 225ºC i ca. 30 minutter.
Stek kyllingfilet og kok makaroni |
Kok sausen |
Bland alt godt sammen, hell over saus og revet ost |
TAPPTJERN 💛 Flott badeplass, like ved Fagerhøy leirskole ! |
Søndagstur til Toftsetra ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar