Gjør litt ekstra stas på frokosten med ovnsbakte, luftige, smaksrike egg !
Cloudy eggs - Eggeskyer - Parmesanputer 💛
De blir ofte laget med bare egg, men de blir så mye bedre med parmesan.
Himmelske egg er kanskje riktig navn på denne godsaken 😘
Engelsk frokost, lavkarbo eller kjøttfri vegetarfrokost 🍅
Tips til tilbehør :
Du trenger til 2 stk:
- 2 egg
- 2 ss revet parmesan
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 180ºC varmluft.
- Riv parmesanost.
- Skill eggene, plommer og eggehvite hver for seg. Kan lønne seg og legge plommene en og en i en skål eller kopp.
- Pisk eggehvitene helt stive og bland forsiktig inn parmesan. Bruk en slikkepott.
- Legg bakepapir på ett stekebrett.
- Fordel eggehvitene til to puter på ett stekebrettet. Bruk en skje og lag en liten grop i midten på begge to.
- Stekes i 5 minutter.
- Ta ut stekbrettet og legg en eggeplomme på hver eggehvite.
- Krydre med salt og pepper.
- Stek eggene videre i 5 minutter.
Parmesan er en fast, kornete, helfet, italiensk løypeost laget av kumelk med en karakteristisk smak med både salt og sødme.
Det er faktisk slik at kun Parmigiano Reggiano kan regnes som ekte parmesan her i Europa. Den er lagret i minst 12, men gjerne også 24 og 30 månder. Den produseres kun i nord i Italia, i Parma-, Reggio Emilia- og Modena-provinsen, samt visse utvalgte steder i Mantua og Bologna. Det beskyttede opprinnelsesområdet for Parmigiano Reggiano har et særpreg man ikke finner noe annet sted i verden.
er også en av de tradisjonsrike italienske ostene som er underlagt strenge regler for opprinnelsesmerking og produksjon (D.O.P), og den blir produsert på upasteurisert kumelk i Nord-Italia. Hele 33 provinser får lov til å produsere Grana Padano. Denne italienske fastosten har en kortere modningsprosess enn parmesanost – allerede etter 10 måneder kan Grana Padano-osten være klar til å nytes. Aromaen til Grana Padano er krydret, men aldri skarp. Den varierer i smak utfra hvor lenge den har blitt lagret, og jo eldre osten er, desto mer vil den også smake.
Pecorino - parmesanens kusine
Det finnes mange ulike typer Pecorino, men felles for dem alle er at de er produsert av pasteurisert fåremelk, ikke upasteurisert kumelk. Osten kommer fra Sardinia, men produseres i dag flere steder i Italia. Pecorino er også en av det italienske kjøkkens stoltheter, og blant de aller eldste ostene produsert i landet. Den skal helst lagres i minst 8 måneder.
Det finnes mange ulike typer Pecorino, men felles for dem alle er at de er produsert av pasteurisert fåremelk, ikke upasteurisert kumelk. Osten kommer fra Sardinia, men produseres i dag flere steder i Italia. Pecorino er også en av det italienske kjøkkens stoltheter, og blant de aller eldste ostene produsert i landet. Den skal helst lagres i minst 8 måneder.
Stivpisket eggehvite, eggeplommer, revet parmesan |
Eggehvite, klar til steking |
tilsett eggeplommer... |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar