Enkel, varmende og god gryte, som minner om den tradisjonelle fårikålen.
Det er så greit med alt i en kjele.
Det er så greit med alt i en kjele.
Poteter, kjøtt og kål - skikkelig husmannskost !
Jeg bruker spisskål i denne gryta. Spisskål er ganske så lik nykål, med løst knyttede, saftige blad. Hodekål har en mye kraftigere smak og konsistens, men kan fint brukes i gryta.
Les diktet, nederst på siden, som er skrevet av Rikka Marie Rivrud, med tanke på de vi har mistet.
Denne gryta er ikke veldig praktisk å koke på bålpanne, men det er jo så koselig 🍂
Forbered gryta inne og kok den nesten ferdig før du setter den på bålpannen.
Det er ikke nødvendig å steke kjøttet på forhånd, men jeg synes det gir en bedre smak på retten.
En chardonnay fra Burgund kan anbefales til denne retten :
Louis Jadot Bourgigne Couvent des Jacobins 2020
" En flott utgave av denne chardonnayen som tåler 5-6 år. Meget godt kjøp " Ref. AperitifI dag er det #verdensdagenforselvmordsforebygging
Les diktet, nederst på siden, som er skrevet av Rikka Marie Rivrud, med tanke på de vi har mistet.
Vi vil ikke miste flere 💓
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg lammelår i skiver
- 120 g bacon
- Stekesmør/olje
- 2 ss hvetemel
- 2 dl rødvin, kan erstattes med kjøttkraft
- 5 dl kjøttkraft
- 400 g små nypoteter
- 1 stk spisskål eller nykål
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Tyttebær
- Flatbrød
Sånn gjør du:
- Del lammelår og bacon i passende biter. Store biter trenger lengre koketid enn små.
- Stek bacon og kjøttet i en varm stekepanne med smør eller olje, litt og litt om gangen og legg det over i en gryte.
- Dryss over hvetemel og bland det godt sammen med kjøttet.
- Kok ut pannen med vin og hell dette over kjøttet.
- Tilsett kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
- Krydre med paprikakrydder, salt og pepper og kok gryta i 30 minutter.
- Skjær spisskål i store strimler og vask potetene.
- Tilsett poteter og spisskål og la det småkoke under lokk i ytterligere 30 minutter. Sjekk at kjøttet er mørt. Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.
- Server gryta med flatbrød og tyttebær til de som ønsker det.
Heggsetra, Sør Fron |
Ingredienser |
Stek lammekjøtt og bacon |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar