Jeg synes det er veldig praktisk med desserter, som kan gjøres i stand på forhånd,
gjerne dagen før den skal serveres.
Panna Cotta eller fløtepudding, som det heter på norsk er en av mine største favoritter.
Fløyelsmyk søt dessert med syrlig pasjonsfrukt 💛
Høy - eller lavkarbo, det bestemmer du selv !
Frukten har en frisk, tropisk smak.
Det finnes flere typer, men den lilla varianten er mest vanlig i Norge.
Pasjonsfrukt inneholder 5.8 gram karbohydrater per 100 gram, og inneholder faktisk færre karbohydrater enn jordbær.Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍
Nå, er det dessverre ikke mulig å få tak i tagatesse, da produsenten mangler tagatose,
som de bruker i produksjonen.
Men, den som sparer den har.... !
Det har kommet ett nytt bakesukker, Finesse !
Du kan bruke Finesse som erstatning for Tagatesse.
Pasjonsfrukt
Det har kommet ett nytt bakesukker, Finesse !
Du kan bruke Finesse som erstatning for Tagatesse.
Finesse er ikke helt lik Tagatesse, da den har litt andre ingredienser, men den er en god erstatning i det aller meste.
Finesse inneholder søtstoffene: isomalt, erytritol, sukralose, samt polydextrose, som er et syntetisk tilsetningsstoff, som øker fiberinnholdet i matvareprodukter.
Finesse er dobbelt så søt som sukker, så bruk halvmengde i forhold til vanlig sukker.
Du kan gjerne bruke vanlig sukker 😋
Hvor mye finner du svar på i oppskriften.
Til 6 porsjoner trenger du:
- 4 stk gelatinplater
- 1 stk vaniljestang
- 7 ½ dl kremfløte
- 4 ss tagatesse/finesse bakesukker * (tilsvarer 8 ss vanlig sukker)
Sånn gjør du:
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
- Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
- Kok forsiktig opp fløte, bakesukker, vaniljestangen og vaniljefrøene.
- Ta det av platen og rør inn gelatinen.
- Avkjøl blandingen.
- Ta ut vaniljestangen.
- Sil blandingen over i en mugge.
- Hell blandingen i små former eller glass.
- Sett glassene i kjøleskapet, så desserten stivner i minimum 4 timer, gjerne natten over.
- Legg på 1 ss pasjonsfrukt på hvert glass før servering.
* Smak deg til ønsket søtsmakt, jeg synes den er best når den ikke er 'kjempesøt' !
- 6 stk pasjonsfrukt
- 3 ss tagatesse/finesse bakesukker (tilsvarer 6 ss vanlig sukker)
- 1 dl vann
Sånn gjør du:
- Del pasjonsfruktene i to, skrap ut fruktkjøttet og ha det over i en liten kjele.
- Tilsett tagatesse/sukker og vann.
- Kok opp sausen og la den småkoke noen minutter.
- Sil sausen.
- Avkjøl sausen før servering.
Ingredienser |
Panna Cotta |
Panna Cotta |
Pasjonsfrukt |
Pasjonsfrukt |
Pasjonsfrukt |
Panna Cotta og pasjonsfrukt klar til avkjøling ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar