Enkelte steder serveres retten med grønne erter 🌿
Det er en typisk britisk rett som serveres i hele Storbritannia, tradisjonelt på puber.
En undersøkelse for noen år siden rangerte 'Bangers and Mash' som Storbritannias mest populære 'comfort food' 🍺
Begrepet dukket opp under første verdenskrig og ble enda mer utbredt under andre verdenskrig da kjøttrasjonene var lave og pølser måtte lages med andre rimelige fyllstoffer som, ground mace (et aromatisk gyllenbrunt krydder, som hentes ut av frukten, som muskatkjernen vokser i), brødsmuler og en stor andel vann, som resulterte i at pølsene sprakk med et 'bang' når de ble stekt.
Potetmosen kan gjerne være litt rustikk i konsistensen og serveres, som sagt med masse brun varm løk i tillegg til stekte pølser !
Stekt brun løk
Jeg lager en stor porsjon i en slowcooker. Det blir en del saus, så denne løken passer perfekt til Banger & Mash. Oppskrift 👉 her !
Har du ikke slowcooker kan du steke løken i en stekepanne.
Hvis ønskelig kan du erstatte 1 dl av kjøttkraften med øl.
Gjerne mørkt øl, som Engelsk Ale Pale eller IPA, selv om det går mest i lyst øl her i huset 🍺
- 4 gule løk
- Smør
- Olje
- 1 ts sukker
- 5 ss vann
- 3 dl kjøttkraft
- 1 ts soppsoya eller smak til med 'vanlig' soyasaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
Potetmos
- Skjær løk i ringer. Bruk en mandolin hvis du har.
- Ha den oppskårede løken i en stekepanne med en blanding av smør og olje.
- La den surre på middels varme til den blir gyllen.
- Dryss over litt sukker.
- Ha i 5 ss med vann og la løken surre videre i ca. 30 minutter. Rør litt i den underveis.
- Tilsett kjøttkraft* eller øl.
- Sett opp varmen og la det surre til halvparten av væsken har fordampet, eller du synes den er passe tykk.
- Rør inn soppsoya og smak til med salt og pepper.
- Ha den gjerne over i en kjele og varm den forsiktig opp før servering.
* Kjøttkraft kan erstattes med vann og en knust kjøttbuljongterning eller kjøttfond.
- 12 stk poteter
- 3 dl matfløte
- 4 ss smør
- Salt
- Hvit pepper
- Skrell poteter. Del potetene i to hvis de er store.
- Kok poteter i usaltet vann i 15-20 minutter, til de er møre.
- Sil av vannet på potene og la de dampe seg tørre.
- Bruk en potetmoser eller gaffel og mos dem grovt.
- Rør inn smør og fløte, litt og litt omgangen til konsistensen er passe.
- Smak til med salt og pepper.
Brun, varm løk ! |
Mash / Potetmos ! |
Bangers and Mash med ketchup og sennep ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar