De kan selvfølgelig lages litt sunnere, med grovt mel, hvis du ønsker det.
De er veldig gode, som skolemat og når dere skal ut på tur.
De kan fint fryses, så har du enkel og god matpakke på travle dager.
Når man baker med barn, kan man ikke være så veldig nøye med hvordan baksten ser ut.
Noen store og noen små, men alle smaker like godt 😋
Du trenger til 24 stk:
- 50 g smør
- 6 dl melk
- 25 g fersk gjær
- 1 ts salt
- ca. 1 kg hvetemel
- Skinke
- Hvitost
- Egg til pensling
- Valmuefrø
Sånn gjør du:
- Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C.
- Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av melkeblandingen og rør slik at gjæren løses opp. Hell over resten av blandingen.
- Elt inn salt og mesteparten av melet. Kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin.
- Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Elt deigen på middels hastighet i 5-10 minutter.
- Dekk til deigen med ett rent kjøkkenhåndkle og hev deigen i en time.
- Del deigen i tre deler og kjevle ut runde pizzadeiger. Del hver del i ått trekanter.
- Legg på en skive skinke og to skiver ost og rull hver trekant i sammen, den breieste delen først.
- Legg hornene på en bakeplate med bakepapir.
- Etterheves i 30 minutter.
- Pensle hornene med sammenpisket egg og dryss over valmuefrø.
- Stekes på 200°C i 15-20 minutter til de er gylne.
Rør gjæren ut i smeltet smør og melk |
Tilsett mel og elt deigen i 5-10 minutter |
La deigen heve i 60 minutter |
Gjærdeigen er ferdig hevet |
Del deigen i 3 like emner |
Del hver del i 8 trekanter |
Pensle med egg og dryss over valmuefrø |
Det ble i hvert fall nok ost |
Klar for en ny skoledag, med god matpakke i sekken 💗 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar