Mac (makaroni) and cheese er en kjent og god Comfort food.
Det er denne gryten også med kjøttdeig, tomater, chilibønner og masse krydder.
Makaroni blir tilsatt mot slutten av koketiden og retten toppes med revet ost og frisk basilikum ved servering.
Jeg steker kjøttdeigen i en stekepanne, så ikke innerkjelen blir varm og tilbereder retten klar til koking på kvelden. Setter innerkjelen i kjøleskapet natten over. Før jeg drar på jobb på morgenen setter jeg innerkjelen i Crock-Pot elementet, innstilling LOW 8 timer.
Kjøttdeigblandingen står å koser seg hele dagen.
Den blir veldig god når den koker over lang tid 🍅
Da gjenstår det og tilsette makaroni -og middagen er klar til servering etter 20 minutter.
Herlig gryte full av smak 🍅🌿
Hvis du vil ha en litt mildere utgave bruker du litt mindre krydder og hvis du vil ha den ekstra hot -er det bare å kjøre på med chili !
Server gryta med salat og godt brød, hvis du ønsker det
- eller spis den, som den er uten noe ekstra tilbehør 😋
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 1 løk, hakket
- 2 ts revet hvitløk
- 400 g hermetiske tomater
- 3 dl kjøttkraft
- 400 g chilibønner i saus *
- 1 ts chilipulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts oregano
- 1 ts timian
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- 4 dl ukokt makaroni #
- Revet mozzarella
- Baslikum
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeigen i en stekepanne, eller brun den i crock-pot kjelen hvis du har innerkjele av duraceramic eller Crock-pot express og skal koke den med en gang.
- Legg den stekte kjøttdeigen i innerkjelen og tilsett løk, hvitløk, chilibønner, tomatsaus, kjøttkraft (jeg brukte vann og en knust kjøttbuljongterning) og krydder.
- Bland alt godt sammen.
- Sett på lokket og kok på LOW i 7-9 timer eller HIGH i 4-6 timer.
- Mot slutten av koketiden tilsetter du ukokt makaroni. Kok retten videre i 20 minutter, til pastaen er kokt.
- Dryss over revet ost og gjerne litt frisk basilikum ved servering.
# Du kan bruke annen type pasta enn makaroni.
Pasta utvider seg og trekker til seg kraften under koketiden. Så pass på væskemengden, hvis du bruker større tørr pasta. Bruker du fersk pasta vil den ikke trekke til seg mye av kraften, så da bør du holde igjen litt på mengden med kjøttkraft.
* Jeg bruker hermetiske chilibønner i en krydret tomatsaus.
Men, du kan bruke andre typer bønner. Bruker du hermetiske bønner i lake må du skylle dem godt før bruk, tørre bønner må vannes ut. Retten bør krydres litt ekstra med chilisaus. Bruk ett par spiseskjeer med Heinz chilisaus eller noen teskjeer med Sriracha chilisaus.
Restemiddag
Gryta kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager -eller fryses en måned eller to.
Legg restene over i en ildfast form, dryss over revet ost og gratiner den i stekeovn på 180 grader i 30 minutter. Bruk gjerne dampfunksjon på stekeovnen, hvis du har det.
Ingredienser |
Stek kjøttdeig |
Legg kjøttdeig, løk, hvitløk, chilibønner, tomater og krydder i kjelen |
Bland alt godt sammen |
Kok på LOW i 8 timer |
Tilsett makaroni på slutten av koketiden |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar