Jeg bruker kyllingfilet i denne gryten og tilbereder retten i en Crock-Pot Express Multicooker, på funksjonen trykkoker. Du kan også koke den på funksjonen slowcook på LOW i 7 timer eller bruke en vanlig slowcooker.
Gryten kan også kokes i en gryte på komfyren i ca. 1 time.
Koker du retten i en vanlig kjele fordamper en del av kraften, så må du bruke litt mer vann -og passe på at retten ikke koker tørr i løpet av koketiden.
Herlig, varmende smaksrik gryte med gode indiske smaker.
En frisk og god yoghurtdressing med agurk og mynte, som passer perfekt til sterk indisk mat.
Du trenger til 6 porsjoner:
- 1,2 kg kyllingfilet
- Rapsolje
- 1 stk løk
- 400 g hermetisk tomat
- 1 kineskisk hvitløk uten fedd
- 1 stk chili
- 1 ss revet ingefær
- 4 ss tomatpuré
- 1 dl vann i trykkoker / 3-4 dl i vanlig kjele
- ca. 3 dl kokosmelk
- 2 ss maizena
- Koriander
Krydder:
- 1 stk kanelstang
- 5 stk kardemomme kapsler eller 1,5 ts malt
- 3 stk nellikspiker
- 1 ss spisskumminfrø
- 8 stk hel svart pepper
- 2 stk laurbærblad
- 2 ts garam masala
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 0,25 g safran
- 1 ts salt
- Lag først krydderblandingen. Kanelstang, kardemomme *, nellikspiker, pepper og spisskumminfrø legges i en tørr oppvarmet stekepanne og ristes raskt i pannen. Ha krydderet over i en morter og knus dem godt sammen.
- Finhakk løk og stek den gyllen i litt olje. Det kan du gjøre i en gryte eller direkte i innerkjelen hvis du har Crock-Pot Express. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og trykk START. La den varmes opp, det tar 5 minutter. Da står det HEAT. Når den er varm begynner nedtelling på klokken. Den starter på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program.
- Tilsett revet ingefær, revet hvitløk, finhakket chili og la det surre litt.
- Del kyllingfilet i store biter og legg den i kjelen. Stekes under omrøring inn noen minutter.
- Tilsett hermetiske tomater og krydderblandingen du har laget.
- Tilsett tomatpure, garam masala, paprikapulver, gurkemeie, safran og salt.
- Hell over vann, 1 dl i expressen / 3-4 dl hvis du koker retten i en kjele.
- Bland alt godt sammen.
- Sett på lokket -og pass på at trykkventilen nå står på STENGT for damp.
- Velg funksjonen POULTRY og still den inn på 15 minutter. Først varmes den opp, det tar 8-10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- Når tiden er ute slipper du forsiktig ut gjenværende damp ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Rør sammen kokosmelk og maizena.
- Ta av lokket og rør inn kokosmelken. Smak til med mer kokosmelk, hvis du synes retten er for sterk.
- Sett trykkokeren på BROWN/Sauté. Trykk på START knappen og la det koke litt til sausen tykner.
- Dryss over koriander ved servering.
* Jeg fikk ikke tak i hel kardemomme, så jeg brukte finsk rørkademomme, som er grovere enn den malte vi får kjøpt i Norge. Hadde glemt og kjøpe spisskumminfrø, så jeg brukte malt spisskummin.
I vanlig kjele 👇
- Følg instruksjonen over til punkt 7.
- Koker du i vanlig kjele, skal den småkoke i ca. 1 time.
- Rør litt i gryten innimellom og tilsett mer vann hvis nødvendig.
- Tilsett kokosmelk og maizena på slutten av koketiden og la gryten koke videre til den tykner.
- 350 gresk yoghurt
- 1 stk agurk
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts sukker
- 0,5 ts spisskummin
- 2 ss finhakket frisk mynte
Sånn gjør du:
- Rasp agurk på grovt rivjern. Legg agurken over i en finmasket sil og sett silen over passende bolle eller lignede. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
- Bland yoghurten godt sammen med revet agurk, spisskummin, pepper, sukker og frisk mynte.
- Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.
Raita ! |
Krydder |
Ingredienser |
Kylling |
Kylling |
Krydder og tomat |
Klar til servering ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar