Svinenakke har blitt en veldig populær strykningsdel.
Det er den mest saftige og smakfulle delen på grisen.
Det er på grunn av god fordeling av fett i og rundt muskulaturen.
Det er på grunn av god fordeling av fett i og rundt muskulaturen.
Svinenakken vil jeg ha nesten helt gjennomstekt, jeg tar den ut på 70°C.
Svinenakke er ikke noen ny oppfinnelse, det er rett og slett nakkekotelettene, som man har fjernet beinet på -og ikke delt opp i koteletter. Da blir det nakkefilet 🍂
I denne oppskriften har jeg brukt gyrosmarinert svinenakke,
surret med spekeskinke, fra ⟶ Annis Pølsemakeri på Ringebu.
Gyrosmarinade består, som regel av rødløk, hvitløk, olivenolje, rødvinseddik, honning, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper.
Server svinenakken med fløtegratinerte poteter, nykål & soyasmør 🌿
I denne oppskriften har jeg brukt gyrosmarinert svinenakke,
surret med spekeskinke, fra ⟶ Annis Pølsemakeri på Ringebu.
Gyrosmarinade består, som regel av rødløk, hvitløk, olivenolje, rødvinseddik, honning, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper.
- Du må starte med svinenakken tre timer før servering, så det tar litt tid men den passer seg selv.
- Tilbered potetene en time før middagen skal serveres.
- Soyasmøret kan tilberedes i god tid -og varmes opp igjen rett før servering.
- Nykål skal bare koke ett par minutter.
God middag ♫♫
Du trenger til 4 porsjoner:
Nykål
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg surret svinenakke, gjerne marinert og surret med spekeskinke
- Stekesmør
- Fløtegratinerte poteter
- Soyasmør
- Nykål
Sånn gjør du:
- Gni svinenakken godt inn med salt og pepper, hvis den ikke er marinert. Surr den gjerne inn med spekeskinke.
- Brun svinenakken raskt på alle siden i en varm stekepanne med stekesmør.
- Legg den i en ildfast form og sett inn ett steketermometer.
- Stekes på 125°C i 2-2,5 time.
- Ta svinenakken ut av ovnen når den er 70°C. Temperaturer stiger ca. 5°C når den hviler.
- Pakk den inn i folie og la den hvile i 30 minutter eller lenger.
- Sil sjyen og bruk den i soyasmøret.
- Ha litt vann og salt, gjerne havsalt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, delt i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
- Stekesjy fra svinenakken
- 2 Sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco, ca. 10 dråper
- Sitronsaft, ca. 2 ts
Sånn gjør du:
- Hell sjyen fra nakkesteken i en kjele.
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i kjelen med sjy og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper tabasco og sitronsaft.
Kjernetemperatur:
70 °C - medium
76 °C - gjennomstekt
90 °C - pulled pork
70 °C - medium
76 °C - gjennomstekt
90 °C - pulled pork
Svinenakke |
Svinenakke |
Stekesjy |
Soyasmør |
Langtidsstekt svinenakke med fløtegratinerte poteter, nykål & soyasmør ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar