Har du fått med deg at jeg digger nykål 😅 -og nudler... !
I denne oppskriften bruker jeg gode eggnudler fra Vietnam.
Du kan også bruke annen type nudler eller spaghetti, men den bør være tynn.
De er rike på mineraler, E-vitamin, flerumettet fett og protein.
Frøene blir også presset til en gyllengul og søtlig olje.
Nudlene kan også serveres, som tilbehør til kylling, kjøtt, fisk eller skalldyr !
Herlig smaksrik bolle med nudler og nykål i asiatisk dressing og sesamfrø 🌿
Retten er best varm, men restene kan fint spises kalde til lunsj dagen etter.
Nudlene kan også serveres, som tilbehør til kylling, kjøtt, fisk eller skalldyr !
Jeg brukte 200 gram nykål i denne oppskriften, men du kan gjerne bruke en større mengde.
Sabla god !
Sabla god !
Du trenger:
- 150 g nudler
- 200 g nykål -eller mer
- Havsalt
- 8 ss soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 ss sukker
- 2 ss sesamolje
- 2 vårløk
- 3 ss sesamfrø
- Koriander
Sånn gjør du:
- Bland sammen soyasaus, riseddik, sukker og sesamolje.
- Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne. Hell dem i en skål og sett dem til side.
- Del nykål i tynne strimler. Kok opp vann og tilsett godt med salt. Legg i nykål og kok i 2 minutter. Hell godt av vannet.
- Kok nudlene som anvist på pakken og sil av vannet.
- Skjær vårløken i tynne ringer.
- Bland sammen nudler, nykål, vårløk, dressingen og 2 ss sesamfrø.
- Dryss over hakket korinader og resten av sesamfrøene.
Ingredienser |
Rist sesamfrø |
Kok nykål og nudler |
Sesam noodles ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar