Enkel og god middag med smaker fra middelhavet 🍅
Servert med fersk tagliatelle av fullkorn 🌿
Pasta blir aldri sunt, men fullkornspasta er i hvert fall litt sunnere enn vanlig pasta.
Fullkornspastaen jeg brukte i dag inneholder per 100g 'bare' 272kcal, under 2g fett, 46g karbo og nesten 7g kostfiber, så den er slettes ikke så ille.... !
Torsk inneholder lite kalorier, mye proteiner, vitamin B3 og B12.
Den inneholder hjertevennlig Omega3, men kun 1/4 av mengden du finner i laks.
Jeg topper retten med noen reker og frisk basilikum 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- (Reker og Basilikum)
Tomatsaus
- 400 g hermetiske tomater med basilikum og oregano *
- 4 ss hakket gul løk eller sjalottløk
- 2 ts revet hvitløk
- 2 ss olje
- 1 ts chilipulver
- Salt
- Pepper
- Revet mozzarella
Sånn gjør du:
- Hakk løk og press eller riv hvitløk.
- Hell 2 ss olje i en kjele og fres sjalottløk og hvitløk i olje til den er gyllen.
- Tilsett tomater og chilipulver.
- La det småkoke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg filet av torsk i en ildfast form og hell over tomatsausen.
- Dryss over revet mozzarella og stek i stekeovn på 180°C i 20 minutter.
- Tilbered ønsket tilbehør i mens karbonadene gratineres i ovn.
Ingredienser |
Tomatsaus og torsk |
Klar til servering |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar