Ovnsbakt skrei / torsk med rotmos og soyasmør med granateple !


Torsk er en super matfisk, hvitt deilig kjøtt med en mild, god smak.
Torsken kan stekes, kokes, grilles og kan kombineres med mye forskjellig garnityr.
I denne retten har jeg brukt skrei.


Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!

Loins er ryggstykkene på fisken. Selve indrefileten 💚
Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast, kraftig og saftig 💛

Jeg ovnsbaker fisken og potetene i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.

Nydelig ovnsbakt skrei, ovnsbakte mandelpoteter, kremet rotmos og soyasmør med granateple, som eksploderer i munnen 🍎


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg skrei eller torsk, filet eller loins
  • Salt
  • Pepper
  • Hvit rotmos, finner du oppskrift på 👉 her
  • Soyasmør med granateple *
  • Ovnsbakte mandelpoteter *
Sånn gjør du:
✔ Lag rotmos. Den kan du lage på forhånd og varme opp rett før servering.
✔ Forbered potetene og stek dem.
✔ Forbered fisken klar for steking.
✔ Lag soyasmøret.
✔ Stek fisken når potene har stått i stekeovn i 15 minutter.
✔ Legg ovnsbakte poteter på tallerken. Legg på rotmos og legg skreifilet på toppen av rotmosen. Hell over soyasmøret. 

Ovnsbakt skrei
  1. Del skreiloins i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form eller ovnspanne.
  2. Krydre godt med salt og pepper.
  3. Stekes med funksjonen kombidamp på 180°C. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
  4. Stekes i ca. 15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskefileten.
✿⊱ Soyasmør med granateple
  • 200 g ekte smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 1-2 ts pepperrot på tube
  • 1 dl soyasaus
  • Granateple
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret og la det surre, men pass på så det ikke blir brent.
  2. Avkjøl smøret litt før du tilsetter sjalottløk, hvitløk, chili og pepperrot. La det surre på svak varme.
  3. Slå av kokeplaten og tilsett soyasaus.
  4. Tilsett granateple og persille rett før servering.
Ovnsbakte mandelpoteter
  • Mandelpoteter, med skallet på
  • Rapsolje
  • Maldon salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del mandelpoteter i to på langs og legg dem på ett stekebrett med bakepapir.
  2. Pensle poteten med olje, krydre med salt og pepper.
  3. Bak i ovn på 180°C kombidamp i 15 minutter. Sett inn fisken. Stek potene videre sammen med fisken. Med stekeovn uten dampfunksjon steker du potetene på 200°C.
Skrei og mandelpoteter

Rotmos og soyasmør

Mandelpoteter og skrei 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar