Torsken kan stekes, kokes, grilles og kan kombineres med mye forskjellig garnityr.
I denne retten har jeg brukt skrei.
Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!
Loins er ryggstykkene på fisken. Selve indrefileten 💚
Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast, kraftig og saftig 💛
Jeg ovnsbaker fisken og potetene i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Du trenger til 4 porsjoner:
✔ Lag rotmos. Den kan du lage på forhånd og varme opp rett før servering.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Nydelig ovnsbakt skrei, ovnsbakte mandelpoteter, kremet rotmos og soyasmør med granateple, som eksploderer i munnen 🍎
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg skrei eller torsk, filet eller loins
- Salt
- Pepper
- Hvit rotmos, finner du oppskrift på 👉 her
- Soyasmør med granateple *
- Ovnsbakte mandelpoteter *
✔ Lag rotmos. Den kan du lage på forhånd og varme opp rett før servering.
✔ Forbered potetene og stek dem.
✔ Forbered fisken klar for steking.
✔ Lag soyasmøret.
✔ Stek fisken når potene har stått i stekeovn i 15 minutter.
✔ Legg ovnsbakte poteter på tallerken. Legg på rotmos og legg skreifilet på toppen av rotmosen. Hell over soyasmøret.
✔ Forbered fisken klar for steking.
✔ Lag soyasmøret.
✔ Stek fisken når potene har stått i stekeovn i 15 minutter.
✔ Legg ovnsbakte poteter på tallerken. Legg på rotmos og legg skreifilet på toppen av rotmosen. Hell over soyasmøret.
Ovnsbakt skrei
- Del skreiloins i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form eller ovnspanne.
- Krydre godt med salt og pepper.
- Stekes med funksjonen kombidamp på 180°C. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
- Stekes i ca. 15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskefileten.
- 200 g ekte smør
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 1-2 ts pepperrot på tube
- 1 dl soyasaus
- Granateple
- Persille
Sånn gjør du:
- Smelt smøret og la det surre, men pass på så det ikke blir brent.
- Avkjøl smøret litt før du tilsetter sjalottløk, hvitløk, chili og pepperrot. La det surre på svak varme.
- Slå av kokeplaten og tilsett soyasaus.
- Tilsett granateple og persille rett før servering.
- Mandelpoteter, med skallet på
- Rapsolje
- Maldon salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Del mandelpoteter i to på langs og legg dem på ett stekebrett med bakepapir.
- Pensle poteten med olje, krydre med salt og pepper.
- Bak i ovn på 180°C kombidamp i 15 minutter. Sett inn fisken. Stek potene videre sammen med fisken. Med stekeovn uten dampfunksjon steker du potetene på 200°C.
Skrei og mandelpoteter |
Rotmos og soyasmør |
Mandelpoteter og skrei |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar