Torsken kan stekes, kokes, grilles og kan kombineres med mye forskjellig garnityr.
Kjapp og enkel middag med torsk i en knallgod saus 🌿
Her trenger du kun en stor stekepanne !
Server retten med hva du måtte ønske, ris, pasta, poteter.
Eller, spis den, som suppe med godt nystekt brød.
Jeg har brukt lett matfløte, da jeg synes sausen blir for mektig med kremfløte.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g torskefilet, uten skinn og bein
- Salt
- 1 stk purre
- 1 stk rød paprika
- 2 ss rapsolje
- 3 dl lett matfløte
- 1 terning kyllingbuljong
- 2,5 dl kokosmelk
- Ca. 4 ts red curry paste
Sånn gjør du:
- Del torsken i serveringsstykker, ca 200 g per porsjon. Krydre godt med salt.
- Del purre og paprika i biter, og surr i rapsolje til purren er myk.
- Tilsett matfløte og smuldre over buljongterning.
- Kok opp under omøring.
- Rør inn kokosmelk og red curry paste, og kok opp. Smak til med red curry og salt.
- Legg torskestykkene i panna, sammen med sausen. Dynk fisken med sausen og legg på lokk.
- La det trekke/småkoke til fisken er ferdig, ca, 10 minutter.
Jordbær med vaniljesaus til dessert 🍓
NRK Sykkelsommer Gålå - Fagerhøy- Aulestad
Steg for steg 👇
Heggsetra, Sør Fron |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar