Grønnkål er en robust grønn bladgrønnsak, som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Den er en supergrønnsak - det vil si - full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer ! Grønnkålen er rik på vitaminene A, E og C og er samtidig en kilde til vitamin B6, folat og kalsium.
Her har jeg brukt en ferdig blanding med 'Grønnkål Mix', som inneholder i tillegg til grønnkål - hodekål, rødbete, rødkål og gulrot 🌿
Du kan gjerne bruke rå, fryste scampi, men da må du tine den i kjøleskapet.
Aldeles nydelig, sunn og smaksrik rett ♫♪ 💚💛
Du kan gjerne bruke rå, fryste scampi, men da må du tine den i kjøleskapet.
Hvis du brå-bestemmer deg, så kan du bruke ferdig kokt scampi, som du finner i kjøledisken, da har du ferdig middag på 15 minutter.
Du trenger til 2 porsjoner:
Inneholder ca. 350 kcal per porsjon
- 270 g scampi
- 1 ss vita hjertegod olje
- 300 g Grønnkål Mix
- 1 stk rød chili
- 1 bunt korinader
- 1 dl soyasaus
- Saften av 1 lime
- 2 ss sukrin sirup gold * / eller flytende honning
- 1 ss riseddik
Sånn gjør du:
- Finhakk chili og bland sammen chili, soyasaus, limesaft, fiber sirup, riseddik og koriander.
- Varm opp en stekepanne med litt olje og stek scampi. Sil dem i ett dørslag, da de inneholder mye vann.
- Stek Grønnkål Mix på middels høy/høy varme under omrøring i 2–3 minutter. Tilsett blandingen med soyasaus og legg tilbake scampi.
- Stek det raskt til alt er rykende varmt.
* SukrinSirup Gold er en glutenfri sirup uten tilsatt sukker, med lavt kaloriinnhold.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar