Varm salat med grønnkål-mix & scampi !

Grønnkål er en robust grønn bladgrønnsak, som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Den er en supergrønnsak - det vil si - full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer ! Grønnkålen er rik på vitaminene A, E og C og er samtidig en kilde til vitamin B6, folat og kalsium. 

Her har jeg brukt en ferdig blanding med 'Grønnkål Mix', som inneholder i tillegg til grønnkål - hodekål, rødbete, rødkål og gulrot 🌿 

Du kan gjerne bruke rå, fryste scampi, men da må du tine den i kjøleskapet.
Hvis du brå-bestemmer deg, så kan du bruke ferdig kokt scampi, som du finner i kjøledisken, da har du ferdig middag på 15 minutter.

Aldeles nydelig, sunn og smaksrik rett ♫♪ 💚💛


Du trenger til 2 porsjoner:
Inneholder ca. 350 kcal per porsjon
  • 270 g scampi
  • 1 ss vita hjertegod olje
  • 300 g  Grønnkål Mix 
  • 1 stk rød chili 
  • 1 bunt korinader
  • 1 dl soyasaus
  • Saften av 1 lime
  • 2 ss sukrin sirup gold * /  eller flytende honning
  • 1 ss riseddik
Sånn gjør du:
  1. Finhakk chili og bland sammen chili, soyasaus, limesaft, fiber sirup, riseddik og koriander.
  2. Varm opp en stekepanne med litt olje og stek scampi. Sil dem i ett dørslag, da de inneholder mye vann.
  3. Stek Grønnkål Mix på middels høy/høy varme under omrøring i 2–3 minutter. Tilsett blandingen med soyasaus og legg tilbake scampi. 
  4. Stek det raskt til alt er rykende varmt.
* SukrinSirup Gold er en glutenfri sirup uten tilsatt sukker, med lavt kaloriinnhold.

Ingredienser

Scampi

Scampi

Grønnkål-mix

Varm salat med grønnkål-mix & scampi 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar