Hvem elsker ikke karibisk smak?
Knallgod, mør kylling med jamaicanske krydder, søtsmaken fra mango, litt varme fra paprika i en smaksrik, sykt god saus 🌿
Jeg tilbereder retten i en Crock-Pot' Slowcooker, da blir den best.
Du kan steke den i en ildfast form i stekeovnen, hvis du ønsker det 🍛
Kyllinglår har mer smak og er saftigere enn kyllingbryst
Jeg bruker lårfilet uten bein og skinn, men med litt av fettet på, i denne retten. Enkelt og greit, klar til bruk i passende biter, men du kan selvsagt bruke kyllingbryst.
Kyllingstrimler anbefaler jeg ikke, da gryten må koke lenger for å få utviklet smakene.
Server kyllingen med kokt jasminris, brokkolini og spisskål 🌿
Jamaican Jerk Rub
1 ss = 10 ml / 1 ts = 5 ml
- 1 ss hvitløkspulver
- ½ ss løkpulver
- 1 ss rørsukker
- 2 ts timian
- 1 ts pepper
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts paprika
- 1 ts allehånde
- 1 ts kanel
- ½ ts muskatnøtt
- ½ ts karripulver
- ½ ts kajennepeper
- 1 ts tørkede chilipepperflak
Sånn gjør du:
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
- Hell det over på ett glass og oppbevar krydderblandingen tørt.
Jamaican Jerk kylling med mango
- 1 stk rødløk
- 1 stk rød paprika
- 1 stk mango
- 1 god nevne koriander
- 8 stk kyllinglårfilet
- 1/2 dl kyllingkraft
- 2 ss soyasaus
- 1 stk lime
- 3 ts Jamaican jerk krydder
- 1,5 ss maizena + en skvett vann
Sånn gjør du:
- Hakk rødløk og del paprika og mango i biter.
- Brun kyllingen i litt olje og krydre godt med salt og pepper. Jeg har innerkjele i DuraCeramic, så jeg kan brune kyllingen rett i kjelen.
- Legg brunet kylling i slowcookeren.
- Dryss 3 ts av krydderblandingen over kyllingen og bland det godt inn.
- Tilsett kyllingbuljong (1/2 dl vann og 1 ts knust kyllingbuljongterning), soyasaus og saften av 1 lime over kyllingen.
- Legg deretter rødløk, rød paprika, mangobiter og hakket koriander på toppen.
- Sett Crock-Pot på LOW (slowcook) i 3-5 timer. Kylling er mør etter 3 timer, men sausen blir bedre jo lenger tid den koker. Jeg kokte den i 4 timer + 30 minutter uten lokk.
- Rør ut maizena i kaldt vann og bland det inn i sausen.
- Nå kan du gjerne la slowcookeren stå uten lokk, hvis det fremdeles putrer i den. Koker den ikke kan du sette på lokket. Kok videre til retten tykner.
- Imens koker du ris og grønnsaker.
- Løft kyllingen forsiktig over på en tallerken, så den ikke faller ifra hverandre.
- Spis & Nyt !
Du kan steke retten i en ildfast form i stekeovn på 180°C i ca. 1,5 time.
Jamaican Jerk rub ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar