Lavkarbo brød med cottage cheese !


Cottage cheese er egentlig ikke min favoritt ost, men den kan anbefales i bakverk.
Cottage cheese er en myk, umodnet, svakt syrlig ost med adskilte ostekorn Den lages av pasteurisert skummetmelk fra ku som syrnes og tilsettes litt løpe. Mysen fjernes og ostekornene blir vanligvis blandet med en dressing bestående av fløte og litt salt.
Det er magert, proteinrikt, og er kilde til vitamin B12, vitamin B2 og fosfor.

Saftige, mettende og gode 'rundstykker' 🌿
Rundstykker er litt feil ord, flatstykker er kanskje med passende 😅
Kjekt og ha litt brødmat i fryseren når man vil ha frokost eller lunch, uten altfor mange raske karbohydrater. Rundstykkene inneholder kun 1 gram karbo per stk, men masse kalorier. 
280 kalorier per stk, så ikke stapp innpå altfor mange !

Porsjonsbrød er perfekt tilbehør til gryter og supper 
-og som alt annet bakst er de best nystekte !

Prøv dem, som tilbehør til lavkarbo Bacalao 💛


Du trenger til 12 stk:
1 stk inneholder : 140 kcal og 1,8 gram karbo 
  • 3 egg
  • 300 g cottage cheese
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • ½ dl solsikkekjerner
  • 1 dl mandler
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 ts sukrin gold
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 180°C varmluft.
  2. Kjør først mandlene i en foodprossesor 30 sekunder. Tilsett sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner. Kjør blandingen til alt er ganske finmalt.
  3. Tilsett cottage cheese, salt, sukrin gold og bakepulver og bland det sammen.
  4. Tilsett eggene og kjør til alt er godt blandet sammen. 
  5. Ta ut 'kniven' og rør inn fiberhusk.
  6. La deigen svelle i 5 minutter.
  7. Legg bakepapir på en stekeplate.
  8. Bruke en skje og legg 12 emner på stekeplaten.
  9. Stekes på 180°C varmluft, midt i ovnen i 20-25 minutter.
Tips:
Lag 'runstykkene' i muffinsformer, så blir dem lettere og dele i to. 


 Steg for steg 👇












Lavkarbo brød med cottage cheese !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar