Lav GI ' Spaghetti med kremet spinatsaus !


Glykemisk indeks (GI) er tall som sier noe om hvor raskt kroppen omdanner karbohydrater i mat til glukose. Mat med høy glykemisk indeks får blodsukkeret til å stige svært raskt, mens mat med lav glykemisk indeks får blodsukkeret til å stige langsomt.

Glykemisk indeks er altså et mål på hvordan mat som inneholder karbohydrater, øker blodsukkeret. Matvarer blir rangert etter hvordan de er sammenlignet med referansemat, som enten er glukose eller hvitt brød. Glukose har en glykemisk indeks på 100, mat uten karbohydrater har 0. Mat med høy glykemisk indeks øker blodsukkeret mer enn mat med lav eller middels glykemisk indeks.

Dersom du har diabetes, er god regulering av blodsukkeret viktig for å kunne leve best mulig med sykdommen. Farene ved at blodsukkeret ofte blir høyt, eller ved å ha et svingende blodsukker, er at dette over tid kan føre til senskader/følgesykdommer dersom du allerede har diabetes type 1 eller type 2.

Dersom du ikke har diabetes, kan høyt eller svingende blodsukker over tid føre til insulinresistens. Det vil si at insulinhormonet virker dårligere på kroppens sukkerregulering. Insulinresistens er forbundet med en rekke helseproblemer, deriblant diabetes type 2, fedme og hjertesykdom.

Forskning viser at total mengde karbohydrater har en større innvirkning på blodsukkeret enn glykemisk indeks. Å telle karbohydrater er altså det viktigste verktøyet for å regulere blodsukkeret. 
(Ref. NHI, Norsk helseinformatikk)


Har du pasta har du middag !
Dette er en nydelig kremet pastarett med frisk spinat. 

Spaghettien har jeg bestilt fra Fedon helse 🌿
Endelig kan du nyte ekte italiensk spagetti med god samvittighet!

Denne spagettien fra CiaoCarb smaker fortreffelig, og er et supert produkt for pasta-elskere.
Pastaen inneholder hele 30 % protein. Til sammenligning inneholder kjøtt 20 %. 
Derfor kan man fint nyte pastaen uten å tilsette kjøtt, kylling eller fisk. Nyt pastaen med en deilig tomatsaus, med pesto, eller kanskje en kremet variant er å foretrekke?
Å redusere inntaket av kjøtt gjør som kjent godt både for kroppen og miljøet.
I tillegg inneholder spagettien 30 % fiber, altså 3-4 ganger mer enn i fullkornbrød.


Spis pastaretten, som en god vegetarrett eller server den med skalldyr, fiskefilet, mager skinke eller kylling 🍝

Konsistensen på Feeling OK – Lavglykemisk Spaghetti er faktisk veldig bra ! 
Samme konsistens, som 'vanlig' spaghetti laget av hvetemel.

Retten blir ekstra god med kremfløte 💛
Dere, som bare teller karbo og ikke kalorier - kan gjerne bruke kremfløte !
Flere kalorier, men mindre karbo : Per porsjon : 481 kcal / 15,1 gram karbo

🍷 Move Harm & Hegseth Vino Rosso
Saftig med litt fasthet, preg av modne mørke og røde bær, mandel, krydder og urter. Kr 99,90 - Billig og helt grei -og lavkarbo'vennlig med 3g sukker.


Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder per porsjon : 325 kcal / 16,5 gram karbo
  • 200 g Feeling OK – Lavglykemisk Spaghetti -eller annen god pasta
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g fersk spinat
  • Olje
  • 2 ss smør
  • 50 g revet parmesan
  • 3 dl lett matfløte  ( eller kremfløte)
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
  2. Riv eller finhakk hvitløk, ta av de groveste stilkene på spinaten.
  3. Fres spinat og hvitløk i olje ett par minutter, til den faller sammen.
  4. La smøret smelte på lav temperatur i en kasserolle.
  5. Tilsett fløte og parmesanost. La det småkoke, under omrøring i 5-10 minutter. 
  6. Bland frest spinat inn i sausen.
  7. Smak til sausen med salt og pepper.
  8. Legg pastaen i sausen og bland alt godt sammen. 








1 porsjon  Lav GI ' Spaghetti med kremet spinatsaus og 180 gram kyllingfilet =

478 kcal, 18,3 gram karbo, 53 gram protein, 17,7 gram fett 👌


🍷 Move Harm & Hegseth Vino Rosso.


Produsent
Arcus Wine Brands
Importør
Arcus Wine Brands AS
Land
ItaliaItalia flag
Område
Øvrige
Årgang
2021
Produktklasse
Rødvin
Råstoffer
Barbera 100%
Alkoholprosent
13 % vol.
Sukker
3 gram per liter
Syre
5.5 gram per liter
Farge / lukt
Dyp blårød. Ung med aroma av kirsebær og bjørnebær, grønn urt, hint lakris, mandel og blomst.
Smak
Saftig med litt fasthet, preg av modne mørke og røde bær, mandel, krydder og urter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar