Svinefilet i Mirin'saus med ovnsbakte grønnsaker og rød jasminris !


Mirin er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker.
Produktet ligner en svak type sake, men den skal ikke drikkes, kun brukes som tilsetning. Mirin blir ofte brukt sammen med soyasaus, sukker og eddik eller annen syre, og gir sauser og kraft en god, fyldig smak. Mirin holder seg i evigheter, selv etter at flasken er åpnet.

Server svinefilet med den utrolig gode sausen, ovnsbakte grønnsaker og rød jasminris -eller annet ønsket tilbehør 🌾
Min 'partner' fikk pommes sticks, som tilbehør da han ikke er så veldig begeistret for ris.

🌾 RØD JASMINRIS
Rød ris kan brukes på samme måte, som vanlig hvit ris.
Den røde risen er nokså klebrig og har en mer nøtte'aktig og lett jordlig smak.
Den inneholder kostfiber, så den metter mer en hvit ris.

Fargen på den røde risen kommer fra det samme fargestoffet, som man finner i bær som rips og blåbær. Rød ris dyrkes primært i Østen, den jeg bruker i dag kommer fra Thailand.
Opprinnelig var den røde risen ett ugress, som ble fjernet fra avlingene før de solgte den hvite risen. Men, de beholdt og spiste den røde risen selv, og fordi den smakte så godt, begynte man etter hvert å dyrke den som et eget kornslag.

Risen bruker lenger tid på å koke enn den hvite !

Smaksrik, mør og saftig indrefilet av svin med nydelig, smaksrik saus med Mirin, stjerneanis og femkrydder  🌿
Rett og slett knallgodt 👊 Denne retten ble jeg fornøyd med !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g indrefilet av svin
  • Stekeolje
  • Salt
  • Pepper
  • 3 ts hvitløk, revet/presset hvitløk
  • 2 ss revet/finhakket ingefær
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 dl Mirin
  • 2,5 dl vann
  • 1 stk terning kyllingbuljong
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 ts kinesisk femkrydder
  • 2 ss maizena mel + 4 ss vann
  • Lime
  • Vårløk
  • Chili
  • Koriander
  • Ovnsbakte grønnsaker *
  • Rød Jasminris *
Sånn gjør du: 
  1. Forvarm stekeovnen til 200°C.
  2. Sett rød jasminris på kok, den skal koke i 35-40 minutter. 1 del ris, 2 deler vann og litt salt. 
  3. Finskjær indrefilet fri for hinner og fett, og brun den raskt på alle sider i en stekepanne med olje og legg den over i en ildfast form. 
  4. Krydre godt med salt og pepper.
  5. Sett stekepannen tilbake på middels varme og stek hvitløk og ingefær i ett minutt. Tilsett stjerneanis, Mirin, vann, knust kyllingbuljongterning, soyasaus, femkrydder og sukrin gold.
  6. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter.
  7. Hell sausen rundt indrefileten og sett inn ett steketermometer.
  8. Stekes i stekeovn i 20 minutter, eller til ønsket temperatur, 68-70°C, rosa eller 76°C, gjennomstekt.   Stek grønnsakene sammen med svinefileten. 
  9. La kjøttet hvile i 10 minutter imens du koker sausen. 
  10. Sil kraften fra den ildfaste formen over i en kjele, og fjern overflødig fett fra overflaten. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter eller frem til servering. Tykne sausen med maizena utrørt i litt vann. Smak til med limesaft.
  11. Del svinefileten opp i skiver. 
  12. Dryss over vårløk, chili og koriander ved servering.
🌿Grønnsaker
  • Paprika
  • Squash
  • Asparges
  • Gulrøtter
  • Rødløk
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del grønnsaker i passende biter og legg dem i en ildfast form.
  2. Drypp over litt olje, salt og pepper. Bland alt godt sammen.
  3. Stekes sammen med svinefileten, ved 200°C i 20 minutter, etterstekes videre til grønnsakene er møre. Ca 10 minutter.








Svinefilet i Mirin'saus med ovnsbakte grønnsaker og rød jasminris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar