Denne oppskriften har jeg fått av onkel Tore, på Nesoddtangen !
Steinbitfilet:
Vend fileter i vispet egg og deretter i hvetemel tilsatt salt, pepper og mye frisk dill.
Hakk vårløk og legg dette på fiskestykkene.
Legg fisken i en ildfast form.
Stekes i ovn: 200 grader i ca. 20 minutter.
Saus:
Tilsett fiskebuljong & hvitvin.
Smak til med salt, pepper og estragon.
Tilsett en slump fløte.
Tilsett en eggeplomme helt til slutt, etter kjelen er tatt av platen.
Serveres med nypoteter, asparges og gulrøtter ღ
- Steinbitfilet ca. 200 g per person
- Egg
- Hvetemel
- Salt
- Pepper
- Frisk dill
- Vårløk
Vend fileter i vispet egg og deretter i hvetemel tilsatt salt, pepper og mye frisk dill.
Hakk vårløk og legg dette på fiskestykkene.
Legg fisken i en ildfast form.
Stekes i ovn: 200 grader i ca. 20 minutter.
Saus:
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 1 dl hvitvin, tørr
- 1 dl fiskebuljong
- 1 dl matfløte
- 1 ts estragon
- Salt
- Pepper
- 1 eggeplomme
Tilsett fiskebuljong & hvitvin.
Smak til med salt, pepper og estragon.
Tilsett en slump fløte.
Tilsett en eggeplomme helt til slutt, etter kjelen er tatt av platen.
Serveres med nypoteter, asparges og gulrøtter ღ
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar