Nå er høsten her igjen -og da smaker det godt med en god varmende gryte !
Her en oppskrift som passer til ett stort vennelag ★ ☆
Server den med en god potetmos eller ris, kanskje litt godt brød hvis du liker det.
Lag en god blandet salat med forskjellige typer salat, tomater, agurk, mais, paprika i forskjellige
farger, salatbønner, reddiker og litt spirer kanskje.
På bordet setter du små skåler med oliven og fetaost i olje.
- 3 kg storfekjøtt (-eller godt viltkjøtt)
- Stekeolje/smør
- 1 kg bacon
- 5 løk
- 400 g sjampinjong eller annen sopp
- 5 dl kjøttkraft
- 2 beger seterrømme
- 2 beger lettrømme
- 3 glass tomatpure
- Salt
- Pepper
- Skjær kjøtt i strimler, stek litt og litt om gangen, med litt olje og smør i en stekepanne på sterk varme. Kan gjerne krydre litt forsiktig med salt og pepper.
- Ta det over i en stor kjele.
- Gjør det samme med bacon, sopp og løk.
- Tilsett kjøttkraft (kan bruke vann og 2 beger kjøttfond eller 2 kjøttbuljongterninger), tomatpure og rømme.
- Kok opp og la det trekke/småputre til kjøttet er mørt.
- Koketiden kommer litt an på hvilket kjøtt du velger å bruke, bruker du indre eller ytrefilet trenger den ikke mer enn ca. 10 minutter. Bruker du mørbrad, høyrygg eller rundbiff bør den trekke i 3-4 timer.
- Smak til slutt til gryten med salt og pepper.
Potetstappe med fennikel er veldig godt, oppskrift ⇾ her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar