I kveld står en gryte fra Örjan Karlsson på menyen ♫♪
En blid og hyggelig gitarist fra Sverige, bosatt på Hedmarken.
Kokk - Spis - Nyt !
Du trenger til 4-6 porsjoner:
- 1 kg ytrefilet av storfe
- 6 mellomstore gulrøtter
- 1 glass sølvløk
- 2 hvitløksfedd (jeg brukte en 'dæsj' fra Gourmet Garden)
- 3 ss tomatpure
- 1 box hakket tomat
- 2,5 dl rødvin
- 3 dl fløte
- 1 løk, i store biter
- 6-8 sjampinjong, ferske i store biter
- Pepper
- (Sukkerkulør)
- Skjær ytrefileten i passe store biter, stek i flere omganger i en stekepanne og legg de over i en stor kjele.
- Gjør det samme med løk og sopp (sjampinjongen var så stor, brukte 4 stk)
- Press hvitløken og tilsett den i kjelen.
- Hell over fløte, vin, sølvløk, tomatpure, tomat, gulrøtter i litt store skiver ca. 3cm.
- Rør om og krydre med litt pepper.
- (Tilsatte litt sukkerkulør, selv om det ikke stod i oppskriften, det var så merkelig farge på den)
- Kok opp og la den småkoke i ca. 1 time.
- Server med ris og ett glass med god rødvin ♫♪
Ingredienser |
Sylteløk er små, runde sølvløk som er faste og har meget sterk smak. Sølvløk brukes mest i konserveringsindustrien til sylting og er en variant av kepaløk/matløk.
Løk kommer opprinnelig fra Asia der den har vært dyrket i mer enn 3000 år.
Fra Asia ble løken brakt til det gamle Egypt. Romerne førte løken til Europa, og spanjolene tok den med til Amerika. I dag dyrkes løk over store deler av verden. De klimatiske forholdene i Norge er velegnet for dyrking av kepaløk, som tåler vinter-kulde i hvileperioden. Det finnes en mengde sorter løk, som er forskjellige i farge og fasong og tilpasset forskjellige vekstforhold.
Løken er oppbygd av blader som ligger i tette lag. Ytterst er bladene tynne og tørre, de indre bladene er tykkere og safttigere. Løk inneholder noe A-, B- og C- vitaminer samt mineraler.
http://www.karlssonsgitar.com/44481398 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar