Karlssons Biffgryte c",)


I kveld står en gryte fra Örjan Karlsson på menyen ♫♪
En blid og hyggelig gitarist fra Sverige, bosatt på Hedmarken.

Kokk - Spis - Nyt !



Du trenger til 4-6 porsjoner:
  • 1 kg ytrefilet av storfe
  • 6 mellomstore gulrøtter
  • 1 glass sølvløk
  • 2 hvitløksfedd (jeg brukte en 'dæsj' fra Gourmet Garden)
  • 3 ss tomatpure
  • 1 box hakket tomat
  • 2,5 dl rødvin
  • 3 dl fløte
  • 1 løk, i store biter 
  • 6-8 sjampinjong, ferske i store biter
  • Pepper
  • (Sukkerkulør)
Sånn gjør du:
  1. Skjær ytrefileten i passe store biter, stek i flere omganger i en stekepanne og legg de over i en stor kjele.
  2. Gjør det samme med løk og sopp (sjampinjongen var så stor, brukte 4 stk)
  3. Press hvitløken og tilsett den i kjelen.
  4. Hell over fløte, vin, sølvløk, tomatpure, tomat, gulrøtter i litt store skiver ca. 3cm.
  5. Rør om og krydre med litt pepper.
  6. (Tilsatte litt sukkerkulør, selv om det ikke stod i oppskriften, det var så merkelig farge på den)
  7. Kok opp og la den småkoke i ca. 1 time.
  8. Server med ris og ett glass med god rødvin ♫♪
Ingredienser
Sølvløk
Sylteløk er små, runde sølvløk som er faste og har meget sterk smak. Sølvløk brukes mest i konserveringsindustrien til sylting og er en variant av kepaløk/matløk.
Løk kommer opprinnelig fra Asia der den har vært dyrket i mer enn 3000 år.

Fra Asia ble løken brakt til det gamle Egypt. Romerne førte løken til Europa, og spanjolene tok den med til Amerika. I dag dyrkes løk over store deler av verden. De klimatiske forholdene i Norge er velegnet for dyrking av kepaløk, som tåler vinter-kulde i hvileperioden. Det finnes en mengde sorter løk, som er forskjellige i farge og fasong og tilpasset forskjellige vekstforhold.

Løken er oppbygd av blader som ligger i tette lag. Ytterst er bladene tynne og tørre, de indre bladene er tykkere og safttigere. Løk inneholder noe A-, B- og C- vitaminer samt mineraler.


http://www.karlssonsgitar.com/44481398


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar