Det er mange som rynker på nesa over pizza med skalldyr,
men har du prøvd det a ??
Skikkelig god, smakfull pizza !
Pizzabunn :
Til 3 posjonspizzaer
- 500 hvetemel
- 1 pose pizzagjær (gjær er vist ikke bare gjær lenger C",)
- 3 dl vann
- 1/2 dl olje
- 1,5 ts salt
Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen,
tilsett nok mel så den blir smidig.
La den heve i 45minutter.
Del deigen i tre emner og kjevl ut pizzabunner.
Etterhev i ca. 20 minutter.
Det er dessverre bare jeg, som vil ha skalldyrpizza i heimen. Gubben og kidsa vet ikke hva de går glipp av ;)
Så jeg gjorde det lettvint og brukte blåskjell i lake og ferdig pizzasaus
fra Toro med tomat & basilikum.
Smurte den utover pizzabunnen, tilsatte skrelte reker og blåskjell
Tok på litt hakket basilikum og revet ost på toppen.
Stekes i ovn: 225 grader i ca. 15 minutter.
Nam - Nam !! God fredag ;)
Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2012
Transperant tiltalende duft av friske kirsebær og hint kalkmineraler.Strukturert vin med lang ettersmak.
Karakteristikk: Fylde:Garvestoffer:
Carussin er et lite, familiedrevet vinhus, som holder til
i San Marzano Oliveto i Piemonte.
Dette er en vin fra Nos Dos :http://nondos.no/
Det betyr at den er fremstilt uten snarveier og så naturlig som overhodet mulig. Ren, ekte vin uten fatpreg og tilsetninger som sukker, syre eller aromagjær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar