Crème Brûlée er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Desserten er veldig enkel å lage, men den bør lages dagen før servering, så den må planlegges litt.
Den er silkemyk og har en herlig, knasende karamellisert topping.
Dette er min manns favoritt dessert 💕
Du trenger til 8 porsjoner:
Du trenger til 8 porsjoner:
- 5 dl kremfløte
- 1,5 dl melk
- 1 dl sukker
- 3 egg, hele
- 3 eggeplommer
- 1 vaniljestang
- 1 dl demerasukker, til topping
- Ha fløte, melk og sukker i en kjele.
- Skrap frøene av vaniljestangen og ta frøene i blandingen.
- Varm blandingen i 3-5 minutter på svak varme.
- La det ikke koke.
- Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen noe.
- Pisk sammen eggene og eggeplommer og hell den forsiktig i den lunkne blandingen.
- Hell blandingen i 8 små ildfaste former.
- Stek formene i vannbad på 150 grader i ca 30-40 minutter.
- Vannet halveis opp på formene.
- La de hvile til de er kalde, gjerne natta over i kjøleskapet.
1-2 minutter på 275 grader eller bruk en Creme Brulee brenner.
Livet
Livet står ikke i skyggen
og venter på deg
Det møter deg midt i fjeset...
utfordrer deg
med sitt krevende ansikt
Det er lett å se til siden
eller skyve livet foran seg
dytte din selvtråkkede sti
fremover
Ta livet i armen!
vandre med det
møt tiden med gjenkjennende nikk
og uventet interesse
Bli kjent med
ditt eget liv
og mulighetene det gir deg
da alt ble tatt fra deg.
Livet står ikke i skyggen
Og du skal ikke stå
I skyggen av livet
Det er ditt
Dine muligheter
Rett ved din side
Minner om tap
Du må ta med
Men bringer med seg viktig byrde.
Takknemligheten
For det du
Fremdeles har
-nybrottsarbeid-
Toril Ingeborg Nybrott
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar