En av mine favoritter !
Jeg er glad i asiatiske smaker, scampi og nudler, da er denne retten en fulltreffer !
Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.
Salt, søt, syrlig og bittelitt spicy - som asiatisk mat skal være.
Du trenger til 2 porsjoner:
- 400 g scampi
- 125 g risnudler
- 1,5 ss brunt sukker
- 1/2 lime, saften
- 1 ss soyasaus
- 2 ts fiskesaus, asiatisk
- 3 ss solsikkeolje
- 1 ts malt koriander
- 1 stor rød paprika
- 2 store sjalottøk
- 3-4 vårløk
- Rens scampi.
- Skjær paprika, sjalottløk og vårløk i passelige biter.
- Kok nudler etter anvisning på pakken.
- Ha dem over i ett dørslag og skyll med kaldt vann.
- Sett dem til side.
- Rør sammen brunt sukker, soyasaus, fiskesaus, olje, limesaft og koriander.
- Varm opp olje i en panne, stek grønnsakene ett par minutter.
- Tilsett scampi, hvis du bruker rå scampi, stek til den skifter farge til rosa, før du tilsetter 'sausen'. Bruker du kokte så tilsetter du 'sausen' med en gang.
- Tilsett nudler, bland godt sammen.
- Kok ett par minutter til alt er gjennomvarmt.
- Strø over friske korianderblader ved servering.
Spis og Nyt ♪♫¸♥¸♫♪ Ha en fin kveld ♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar