Det viktigste for og få en god biff er å la kjøttet temperere seg i god tid før det stekes!
Godt tilbehør er selvfølgelig også viktig - Anbefaler deg og prøve SESAM POTETER !!
Spis & Nyt !!
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
- Kok sausen.
- Tilbered og sett potetene i ovn.
- Skjær opp grønnsaker.
- Stek entrecote, mens biffen hviler steker du grønnsaker og gjør ferdig sausen.
- Faste poteter
- Smør og solsikkeolje
- Sesamfrø
- Havsalt
- Skrell og skjær potetene i 2 cm tykke skiver.
- Sett dem i en ildfastform med bakepapir og pensle dem med smeltet smør, blandet med lik mengde solsikkeolje.
- Dryss over sesamfrø og havsalt.
- Stekes i ovnen i 15-20 minutter på 225 grader.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før det skal stekes.
- Brun entrecote, på sterk varme i olje og smør. 2-3 min. på hver side.
- Krydre med salt & pepper.
- Etterstek biffene på lavere temperatur i ca. 3 minutter.
- La biffen hvile i 10 minutter.
- Rødløk
- Paprika
- Vårløk
- Minigulrøtter
- Bambusskudd
- Champinjong
- Soyasaus
- Salt
- Pepper
- Skjær rødløk, paprika og vårløk i litt store biter.
- Stekes i en varm panne med en blanding av smør og olje, sammen med minigulrøtter, 1 box bambusskudd og 1 liten box champinjong.
- Krydre med salt, pepper og en liten 'dæsj' soyasaus.
- 1 rød paprika
- 1 løk
- 2 Vårløk
- 1 beger 'Fond du chef' + 5 dl vann
- Salt & 4 ss pepper
- ca. 1 dl Creme fraiche
- Sukkerkulør
- Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt og mye pepper.
- Tilsett vann og kjøttfond, la det koke i ca. 20 minutter.
- Sil sausen.
- Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens.
- Juster fargen med en dråpe sukkerkulør.
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Sesam-poteter ! |
Ingredienser |
Ingredienser til peppersaus ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar