Eggerøre er perfekt følge til spekemat og røkt fisk, men passer også godt til reker og kjøttpålegg.
Her et tips for tilberedning i kjele, stekepanne og i stekeovn.
Jeg synes eggerøren blir mest saftig ved tilberedning i kjele.
Tilberedning i mikro er lettvint, hvis du skal lage 2-4 porsjoner.
Tilberedning i stekeovn ♫♥♫
Sett ovnen på varmluft, 150 grader.
Oppskrift til 10 personer:
Tilberedning i kjele:
Til 6 porsjoner
- 12 egg
- 1 dl kremfløte
- 1 ts salt
- 1 ss smør
- Gressløk
Sånn gjør du:
- Vips sammen egg, fløte og salt.
- Smelt smøret i en kjele på middels varme.
- Hell eggene i kjelen.
- Rør med visp til røren begynner og tykne.
- Tilsett gressløk.
- Kok videre under omrøring til eggerøren nesten er ferdig.
- Hell den over i en serveringsbolle.
Tilberedning i stekepanne:
Til 4-6 porsjoner
Til 4-6 porsjoner
- 10 egg
- 1,5 dl melk
- 1 ts salt
- Gressløk
- Stekesmør
Sånn gjør du:
- Smelt smør i en stekepanne på middelsvarme.
- Visp sammen egg, melk og salt.
- Hell blandingen i stekepannen, dryss over gressløk.
- Stekes under omrøring, bruk en tresleiv eller lignende, til eggerøren er ferdig stekt.
- Egg, 2 stk per porsjon
- Melk, 2 ss per egg
- Salt, ca. 1/4ts per 2 egg
- Gressløk
Sånn gjør du:
- Visp alt godt sammen, hell blandingen i en ildfast form.
- Sett formen i mikrobølgeovnen på full effekt.
- Rør forsiktig i den en gang pr. minutt til den begynner og stivne. La den få ett minutt til og la den hvile i mikroen ett par minutter.
Hipp Hipp Hurra !! |
Tilberedning i stekeovn ♫♥♫
Sett ovnen på varmluft, 150 grader.
Oppskrift til 10 personer:
- 20 egg
- 3,5 dl melk (eller 3dl melk, + 0,5dl fløte)
- 2,5 ts salt
- Gressløk
- 50 g smør
- Smelt godt smør i en liten kjele og hell det over i en ildfast form, med høye kanter. Pass på at hele bunnen er dekket med smør.
- Bland alt godt sammen med en visp eller kjøkkenmaskin.
- Hell blandingen over i den ildfaste formen.
- Stek den i 10 minutter, ta den ut og rør forsiktig i den.
- Sett den inn igjen og rør i den hvert 5 minutt til den er ferdig.
- Tar ca. 20-25 minutter.
I stekeovn |
I kjele |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar