Grillpølse med ost og pizzakrydder, wienerpølse med pizzakrydder, lammepølse med pizzakrydder |
'Unger' vil vel gjerne ha milde pølser
-og voksne foretrekker, som regel noen som er litt mer krydret.
Jeg kan anbefale lammepølser med fetaost & oliven fra Annis Pølsemakeri !
Til 24 stk trenger du:
- 600 g hvetemel
- 75 g smør
- 1 pose pizzagjær
- 4,5 dl melk
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 egg (til pensling)
Sånn gjør du:
- Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og varm opp til 40 grader. Bruker du fersk gjær, skal væsken være fingervarm, 37 grader,
- Bland gjæren ut i melet, tilsett salt, sukker og melken. Elt deigen til den er glatt og smidig.
- Del deigen i tre deler. La dem hvile noen minutter.
- Kjevl hver deig ut til en sirkel og del dem i 8 trekanter.
- Smør ketchup eller sennep, (du kan også bruke pizzasaus -eller hva du måtte ønske) på hver trekant og legg en pølse på den brede enden og rull deigen sammen til et horn.
- La dem heve i ca 20 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg og stek dem på 220 grader (varmluft 200 grader) i 10-15 minutter, steketiden varierer etter størrelsen på pølsene og tykkelsen på deigen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar