Kjempegod "fingermat" !!
Forrett til 4 personer eller kosemat til 2 personer:Du trenger:
- 500 g rensede store reker
- 1 liten rødløk
- 1 rød chili
- 3 ss basilikum
- 3 ss sitrongress
- 3 ss sitronsaft
- 3 ss Thai fiskesaus
- 1 ts brunt sukker
- Koriander
- Hjertesalat
Sånn gjør du:
- Skrell rekene.
- Skjær rødløk i tynne skiver, skjær dem opp til ca. 1-2 cm lange og chili i tynne ringer, fjern frøene.
- Hakk basilikum og finhakk sitrongress.
- Bland sammen løk, chili, basilikum og sitrongress.
- Bland Thai fiskesaus med sitronsaft og sukker.
- Vend rekene inn i sausen.
- Bland rekene med grønnsakene.
- Anrett rekeblandingen på salatblader.
- Dryss over korianderblader.
- Farge:Middels dyp strågul.
- Lukt:Aroma med preg av gult eple, urter og sitrus, hint av mandel.
- Smak:Ung og umiddelbar, preg av eple, sitrus og litt urter.
- Passer til:
- Land/distrikt:Italia, Veneto, Soave
- Årgang:2012
- Råstoff:Garganega Bianca 100%
- Metode:Hånplukkede druer fra egen vinmark. Spontangjæret. 30 % sur lie. Ståltank.
- Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 4,00 g/lSyre: 5,80 g/l
-
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar