En liten vri på lørdagsbiffen !
Biff kan serveres med mange forskjellige spennende tilbehør !
Her har jeg laget poteter i porsjonsformer, surret bacon rundt aspargesene og servert retten med en nydelig appelsinsaus med syrlige sølvløk !
Spis & Nyt !
LØVPOTETER
- 400 g poteter
- 50 g smør
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Sånn gjør du:
- Vask og skrell potetene.
- Skjær dem i tynne skiver på ca. 2 mm.
- Smelt smør i en kjele.
- Vend i potetskivene, krydre med salt og pepper.
- Legg potetskivene lagvis i små ildfaste porsjonsformer.
- Sett så formene i en form med vann, og bak i ovnen på 180 grader i ca. en time, til potetene er møre.
APPELSINSAUS:
- 20 stk sølvløk
- 5 dl appelsinjuice
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss brunt sukker
- 1 ss maisenna + litt vann
- 2 ss smør
- 1 ss hakket frisk kruspersille
- Legg sølvløk i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker.
- Kok sausen uten lokk i ca. 20 minutter.
- Rør ut maisenna i litt vann og rør den inn i sausen.
- Rør inn smør og hakket persille rett før servering.
BACONSURRET ASPARGES:
- Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
- Samle dem i bunter med 2-3 i hver bunt og surr en skive bacon rundt hver bunt.
- Legg buntene i en ildfast form, med litt olje i bunnen
- og stek dem på 225 grader i 8-10 minutter.
BIFF:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
- Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
- Da er biffen medium stekt.
- La biffene hvile i 5-10 minutter.
Poteter |
Montico The Italian Zinfandel di Puglia 2012
Farge: Dyp blårød.
Lukt: Preg av røde og mørke bær, hint av tørket frukt.
Smak: Bløt og umiddelbar stil, antydning til sødme.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Puglia, Øvrige
Årgang: 2012
Råstoff: Primitivo 100%
Metode: Tradisjonell vinifikasjonsprosess med temperaurkontrollert gjæring i ståltanker.
Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 7,00 g/l Syre: 5,80 g/l
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar