Blåskjell er så godt !! Prøver stadig og finne nye oppskrifter med blåskjell som hovedingrediens.
Her er en asiatisk utgave : HOI MA LAENG POO !
Forrett til 4 personer eller hovedrett til 2 personer:
- 1 rød chili
- 1 liten hvitløk uten fedd (3 fedd)
- 1 ss pepper
- 3 ss solsikkeolje
- 1 1/2 ss østerssaus
- 1 ss fiskesaus
- 1 kg blåskjell, renset og kontrollert.
- 2 dl kyllingkraft, vann + 1/2 beger kylling Fond Cups
- 1/2 ts sukker
- Basilikum, frisk
- Koriander, frisk til pynt
- Knus pepper i en morter, finhakk chili og hvitløk, bland det sammen med knust pepper.
- Tilsett olje i en stor kjele.
- Når oljen er varm tilsettes pepperblandingen og stekes under røring i ca. 30 sekunder.
- Tilsett kyllingbuljong, østerssaus, fiskesaus og sukker. Bland alt godt sammen.
- La det koke opp.
- Tilsett blåskjell.
- Legg på lokk og la det koke til skjellene åpner seg, ca. 5 minutter.
- Rist på kjelen noen ganger.
- Tilsett basilikumblader.
- Legg blåskjellene i store suppetallerkener.
- Pynt med koriander.
Som tilbehør hadde jeg hvitløksbrød og tørr hvitvin ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar